Ujel in posnel prevaranta ter bil kaznovan

Dopinška afera s SP v alpskem smučanju v Seefeldu je po žepu udarila policista.
Fotografija: Avstrijec Max Hauke, ki so ga ujeli pri uporabi dopinga, bo za lajšanje »duševnih« bolečin prejel 500 evrov. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Avstrijec Max Hauke, ki so ga ujeli pri uporabi dopinga, bo za lajšanje »duševnih« bolečin prejel 500 evrov. FOTO: Reuters

Policist, ki je v Seefeldu domnevno v javnost posredoval videoposnetek, v katerem je med dopingom ujel smučarskega tekača Maxa Haukeja, je bil na sodišču v Innsbrucku obsojen zaradi kršitve uradne tajnosti. Plačati bo moral 4760 evrov. Ob tem bo moral odšteti še 500 € za bolečine, ki jih je s tem prizadejal Haukeju.

Urad državnega tožilca v Innsbrucku je obtožil policista, da je videoposnetek poslal skupini ljudi v aplikaciji WhatsApp, iz katere je bil javno objavljen.

Videoposnetek naj bi prikazoval krvni doping avstrijskega tekača na smučeh Haukeja med načrtovano racijo policije na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Seefeldu. V obsežni policijski akciji so na prizorišču prvenstva v Avstriji aretirali pet športnikov, skupno pa devet oseb.

Vseh pet aretiranih smučarskih tekačev, Avstrijca Hauke in Dominik Baldauf, Estonca Karel Tammjarv ter Andreas Veerpalu ter Kazahstanec Aleksej Poltoranin, je krivdo priznalo. Vsi so tudi policiji posredovali podatke o nečednem početju.

Komentarji: