Veleslalom (Ž): Shiffrinova prvič letos, Drevova do prvih veleslalomskih točk

V Courchevelu so se smučarke pomerile na veleslalomu, s sneženjem in težkimi razmerami se je najbolje spopadla Mikaela Shiffrin, Ana Drev je bila 21. 
Fotografija: Ana Drev lovi prve veleslalomske točke sezone. FOTO: AP
Odpri galerijo
Ana Drev lovi prve veleslalomske točke sezone. FOTO: AP

Veleslalom v Courchevelu se je končal s prvo veleslalomsko zmago Mikaele Shiffrin v novi sezoni in prvimi točkami v novi sezoni za Ano Drev. Shiffrinova je v finalu napadla z drugega mesta, razlike med najboljšo šesterico so bile zelo majhne, na koncu pa je uspela za 14 stotink sekunde ugnati najhitrejšo na prvi progi Viktorio Rebensburg. 

Ana Drev je pokazala, da se njena rezultatska krivulja obrača navzgor, na prvi progi je dosegla 22. čas, v finalu pa je še mesto pridobila, s popotnico prvih točk bo precej lažje smučala v nadaljevanju sezone. 
 

Prva proga


S prvim delom veleslaloma v Courchevelu je ob rahlem sneženju najbolje opravila Nemka Viktoria Rebensburg, razlike pri vrhu pa so zelo majhne, drugo mesto si z le osmimi stotinkami zaostanka delita Stephanie Brunner in Mikaela Shiffrin

Ana Drev še vedno ne najde poti nazaj med najboljše, tudi tokrat je bila precej počasnejša od tekmic in trenutno zaseda predzadnje mesto, prehitela je le Irene Curtoni. Če se bo nadaljeval trend zaostankov tekmovalk, ki prihajajo za prvo jakostno skupino, se bo Drevova morda za las uvrstila v finale, bo pa morala še precej časa počakati in spremljati tekmice. 

Čas Drevove je na koncu zadostoval za 22. mesto, v finalu bo imela odlično izhodišče za napad na še višja mesta in če bo brez večjih težav prišla do cilja, jo čakajo prve točke sezone. 
 

Druga proga


Razmere so v finalu še precej težje, kot so bile na prvi progi, močnemu sneženju se je pridružila še zelo slaba vidljivost in megla, zato smučarke nimajo lahkega dela. Ana Drev je z drugo progo opravila solidno, ostala bo nekje med 20. in 25. mestom in tako osvojila prve točke v tej sezoni. 

Boj za zmago se je začel s šesto po prvem delu Federico Brignone, prvih šest tekmovalk je na prvi progi ločilo le slabih 30 sekund. Brignonejeva je v cilju prevzela vodstvo, s svojim smučanjem je bila zadovoljna. Za njo je šla na progo Ragnhild Mowinckel, trend majhnih razlik se je nadaljeval, saj je v cilju zaostala le za pet stotink sekunde za Italijanko. Nova vodilna je nato postala Tessa Worley, ki je na domačem terenu za 12 stotink sekunde premagala Brignonejevo. 

Mikaela Shiffrin je v drugo smučala precej bolje kot v prvo, bila je agresivna, v spodnjem delu je izgubila nekaj stotink, a je v cilj še vedno prišla z dobrimi tremi desetinkami naskoka in si zagotovila (vsaj) nove stopničke. Stephanie Brunner se je odrezala precej slabše, prišla je zgolj do petega mesta in čakanje na prvo zmago v svetovnem pokalu se bo za Avstrijko nadaljevalo. 

Kot zadnja se je s finalno progo spopadla Viktoria Rebensburg, Nemka je že v zgornjem delu izgubila tri desetinke, na koncu je sicer pospeševala, a ji je zmanjkalo 14 stotink in Mikaela Shiffrin se je razveselila prve zmage v tej sezoni v veleslalomu, skupno pa sedme v tej disciplini. 

Preberite še:

Komentarji: