Vsi Slovenci na tekmi, najvišje Peter Prevc

Na Bergislu v Innsbrucku štirje naši skakalci skozi kvalifikacijsko sito, najboljša uvrstitev 16. mesto.
Fotografija: Timi Zajc v kvalifikacijah ni izstopal. FOTO: Joe Klamar/AFP
Odpri galerijo
Timi Zajc v kvalifikacijah ni izstopal. FOTO: Joe Klamar/AFP

Na slovitem Bergislu v Innsbrucku bodo v soboto (posamično z začetkom ob 14.30) in nedeljo (ekipno) podelili prva dva kompleta odličij svetovnega prvenstva smučarjem skakalcem. Slovenci, ki na treningu niso bili v ospredju, so v kvalifikacijah nastopili v postavi Timi Zajc, Žiga Jelar, Peter Prevc in Anže Lanišek in se vsi uvrstili na jutrišnjo preizkušnjo.

Najvišje med našimi skakalci je kvalifikacije končal Prevc (122 m, 16. mesto), Jelar je bil meter daljši, a je prejel pol točke manj (17.). Lanišek s 113 m (34.) ni bil posebej prepričljiv, manj od pričakovanj pa je pokazal tudi Zajc (115 m, 22.), ki pa bo jutri vseeno prvi slovenski adut.

V kvalifikacijah sta bila najboljša dve nemška skakalca, najvišjo oceno je prejel Markus Eisenbichler (128.5 m), daljavo dneva pa je dosegel Karl Geiger (131 m). Prvi favorit Rjoju Kobajaši (126 m) je končal na 4. mestu.

V nedeljo bo v Innsbrucku še ekipna tekma, ki je na sporedu ob 14.45.


Bertoncelj: Žiga in Peter spodobno, Timi in Anže slabše


»Žiga in Peter sta opravila spodobna skoka, toda še z rezervami, Timi in Anže sta skočila slabše. Timi ima precej rezerv v počepu in tehniki odskoka, biti mora odločnejši, bolj sproščen, le to bo prineslo rezultat. Anže mora ponoviti skoke z včerajšnjega treninga. Vsi so trenutno sposobni skočiti v deseterico, konkurenca je široka, toda z odličnim poskusom in kančkom sreče z vetrom se da. Timijevi obeti niso najboljši, a če ponovi skoke iz Willingena, je vse možno,« je ocenil glavni trener Gorazd Bertoncelj.

Preberite še:

Komentarji: