Za leto 2027 spopad četverice, nordijci pa v Planici

Za organizacijo svetovnega prvenstva v alpskem smučanju, ki bo leta 2027, se potegujejo štirje kandidati.
Fotografija: Planica bo gostila nordijsko svetovno prvenstvo leta 2023. FOTO: Srdjan Zivulovic/Reuters
Odpri galerijo
Planica bo gostila nordijsko svetovno prvenstvo leta 2023. FOTO: Srdjan Zivulovic/Reuters

Za organizacijo svetovnega prvenstva v alpskem smučanju, ki bo leta 2027, se potegujejo štirje kandidati. Do roka, ki je potekel 1. maja, so kandidature oddali predstavniki švicarske Crans Montane, nemškega Garmisch-Partenkirchna, norveškega Narvika in Soldeua v Andori, je na svoji spletni strani objavila Mednarodna smučarska zveza (Fis).

Nekoliko manj zanimanja je za organizacijo nordijskega svetovnega prvenstva, ki bo istega leta, torej leta 2027. Edino kandidaturo so vložili predstavniki zimsko-športnega središča na Švedskem, Faluna. Prav tako je zgolj ena kandidatura tudi za organizacijo svetovnega prvenstva v smučarskih poletih, ki bo leta 2026. Kandidaturo so oddali predstavniki Oberstdorfa v Nemčiji.


Nordijci se bodo zbrali v Planici leta 2023


Mednarodna smučarska zveza bo organizatorje svetovnih prvenstev, ki bodo v letih 2026 in 2027, izbrala na kongresu federacije, ki bo maja oziroma junija prihodnje leto. Naslednji svetovni prvenstvi v alpskem smučanju bosta leta 2023 v Courchevelu in leta 2025 v Saalbachu.

Nordijci bodo v Planici gostovali čez dve leti, na svetovnem prvenstvu v nordijskih disciplinah, ki bo v dolini pod Poncami od 22. februarja do 5. marca, leta 2025 pa bo na vrsti Trondheim. Naslednji svetovni prvenstvi v smučarskih poletih pa bosta leta 2022 v Vikersundu in leta 2024 v Kulmu.

Preberite še:

Komentarji: