Zajc in Lanišek med deseterico v Nižnem Tagilu

V kvalifikacijah je bila uspešna šesterica Slovencev, Tilen Bartol je bil diskvalificiran zaradi neustreznega dresa.
Fotografija: V slovenski reprezentanci je najbolje opravil s kvalifikacijami Timi Zajc. FOTO: Erwin Scheriau/AFP
Odpri galerijo
V slovenski reprezentanci je najbolje opravil s kvalifikacijami Timi Zajc. FOTO: Erwin Scheriau/AFP

Svetovni pokal v smučarskih skokih se po tekmah v Visli in Ruki nadaljuje v Nižnem Tagilu v Rusiji. V današnjih kvalifikacijah za sobotno tekmo je bil od sedmih Slovencev najuspešnejši Timi Zajc, ki je zasedel sedmo mesto, Anže Lanišek pa je bil deveti.

Bor Pavlovčič je kvalifikacije končal na 26. mestu, Žiga Jelar na 39., Peter Prevc na 42. in Anže Semenič na 43. mestu. Tilen Bartol je bil diskvalificiran zaradi neustreznega dresa in se ni uvrstil na sobotno tekmo, na kateri bo nastopilo zgolj 48 skakalcev.
 

Najdlje je skočil Nemec


V kvalifikacijah je bil najboljši Nemec Markus Eisenbichler, ki je z enega naletnega mesta nižje dosegel daljavo dneva (135 m). Za trenutno vodilnim v skupni razvrstitvi sta se uvrstila Norvežan Halvor Egner Granerud, zmagovalec zadnje tekme v Ruki, in Avstrijec Daniel Huber.

Sobotna posamična tekma bo na sporedu ob 16.30, nedeljska pa ob 16. uri. Nato se bo karavana s čarterskim letom že odpravila proti Ljubljani in svetovnemu prvenstvu v poletih v Planici, ki bo na sporedu prihodnji konec tedna.

Komentarji: