Zajcu opomin pred izključitvijo iz reprezentance

Na Smučarski zvezi Slovenije se je sestala disciplinska komisija in obravnavala zadnji planiški incident.
Fotografija: Za Timija Zajca se je predčasno končala planiška tekma. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Za Timija Zajca se je predčasno končala planiška tekma. FOTO: Matej Družnik/Delo

Iz Smučarske zveze Slovenije so poslali vsebino izrednega sestanka disciplinske komisije o primeru Timija Zajca na zadnjem svetovnem prvenstvu v poletih v Planici in zapisali: Danes dopoldan se je sestala disciplinska komisija Smučarske zveze Slovenije v sestavi: predsednik SZS g. Enzo Smrekar, predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo g. Ljubo Jasnič in direktor SZS g. Uroš Zupan. Na dnevnem redu je bila obravnava predloga odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo, ki je na zadnji seji soglasno sprejel sklep, da se na podlagi ugotovitev strokovnega sveta panoge A reprezentanta v smučarskih skokih Timija Zajca predlaga za obravnavo na disciplinski komisiji SZS.

Člani komisije so skrbno pretehtali vsa poročila in zapise o dogodku, ki se je zgodil v petek, 11.12.2020, po končanem prvem dnevu FIS Svetovnega prvenstva v poletih v Planici. Sprejeli so opravičilo, ki ga je Timi Zajc v pisni obliki posredoval na Smučarsko zvezo Slovenije in javnosti. S športnikom je bil opravljen tudi pogovor, kjer je predstavil svoja dejstva in se tudi pred komisijo opravičil.

Po tehtnem premisleku in obravnavi vseh dejstev, je komisija tekmovalcu izdala odločbo z naslednjim disciplinskim ukrepom:
Opomin pred izključitvijo iz reprezentance za določen čas ali za stalno.

Odločba je bila športniku vročena danes.

»Zaupanje v delo se lahko izgubi, spoštovanja pa ne smemo izgubiti nikoli. Kot pozitivno smo ocenili opravičilo Timija Zajca, ki je po premisleku uvidel, da je storil napako. Kljub kazni, ki smo jo izrekli, pa bistvo delovanja Smučarske zveze Slovenije ni kaznovanje, temveč ostaja delovanje v smeri športnikovega razvoja in rasti. Pričakujemo, da bo Timi Zajc k delu in odnosom v reprezentanci pristopil tako, kot se za vrhunskega športnika spodobi, v skaldu z etičnimi normami, ki veljajo v svetu športa. Vsi vanj verjamemo in mu v znak spoštovanja dajemo priložnost, da to tudi dokaže.«, je po seji komisije dejal predsednik Smučarske zveze Slovenije g. Enzo Smrekar.

Kako bo z nadaljevanjem sezone za Timija Zajca, vam bomo sporočili naslednji teden, saj se mora še prej sestati s trenerjem A reprezentance Robertom Hrgoto, ki pa je v Engelbergu popolnoma osredotočen na nastop ekipe.

Komentarji: