Žan Kranjec: v Schladming namesto v Garmisch-Partenkirchen

Na nadomestni veleslalomski tekmi na avstrijskem Štajerskem, 25. januarja, gre pričakovati tudi številne slovenske navijače.
Fotografija: Žan Kranjec je zaenkrat v tej zimi zelo uspešen. FOTO: Stefan Wermuth/Reuters
Odpri galerijo
Žan Kranjec je zaenkrat v tej zimi zelo uspešen. FOTO: Stefan Wermuth/Reuters

Med vrhunci te smučarske zime so za slovenske navijače zagotovo nastopi Žana Kranjca v veleslalomu. Srebrni olimpijec iz lanskega Pekinga še nikdar v petih preizkušnjah sezone ni bil slabši od 5. mesta, trikrat je bil na stopničkah, najvišje na premieri v Söldnu.

Prav v Avstriji pa bo čez slaba dva tedna napadel nove stopničke. Sprva bi moral biti naslednja preizkušnja veleslalomistov v Garmisch-Partenkirchnu, smučarskem središču na Bavarskem, a muhasto vreme jo je v tej sezoni zagodlo že številnim prirediteljem. Toda prav v Avstriji pa so se v teh dneh razveselili nove pošiljke snega in tako se je Schladming, doslej prizorišče dveh svetovnih prvenstev v alpskem smučanju, prijavil kot nadomestno prizorišče. Tekma bo v sredo, 25. januarja, pričakovati pa je, da bo našega zimskega junaka, ob njem pa predvidoma tudi prebujajočega se Štefana Hadalina, pospremilo lepo število privržencev, saj je Schladming na Štajerskem med Sloveniji bližjimi prizorišči svetovnega pokala v alpskem smučanju.

Preberite še:

Komentarji: