Že kupljene vstopnice bodo veljale tudi za nadomestno prvenstvo v Planici

Če bi tekmovanje povsem odpadlo, bi imela Smučarska zveza Slovenije in OK Planica več kot milijon evrov izgube.
Fotografija: Če bo šlo vse po načrtih, bodo lahko slovenski navijači prihodnjo zimo dvakrat uživali v smučarskih poletih v Planici. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Če bo šlo vse po načrtih, bodo lahko slovenski navijači prihodnjo zimo dvakrat uživali v smučarskih poletih v Planici. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Ljubljana – Zaradi ukrepov Republike Slovenije za zajezitev širjenja in za obvladovanje posledic koronavirusa so bili prireditelji svetovno prvenstvo v smučarskih poletih, ki bi moralo biti čez teden dni v Planici, prisiljeni odpovedati in ga preložiti v naslednjo sezono. Če bi povsem odpadla, bi imela Smučarska zveza Slovenije in OK Planica več kot milijon evrov izgube.

»Če bomo prvenstvo lahko izpeljali v prihodnji zimi, bomo po naših ocenah negativni rezultat zmanjšali na 450.000 evrov,« je presodil Primož Finžgar, generalni sekretar prireditvenega odbora Planica.

Vse, ki so že kupili vstopnice, organizatorji obveščajo, da bodo veljale za nadomestno tekmovanje svetovnega prvenstva, ki naj bi ga na letalnici bratov Gorišek izpeljali decembra ali januarja 2021. Kupci imajo tudi možnost, da vračilo denarja zahtevajo na prodajnem mestu, na katerem so vstopnice kupili.
 
To bodo lahko storili po 1. aprilu 2020 na prodajnih mestih v skladu s splošnimi pogoji nakupa uradnih prodajalcev. Rok za uveljavljanje vračila kupnine bo do vključno 31. avgusta 2020. Podrobna navodila bodo v nekaj dneh objavljena na spletni stani www.planica.si in pri prodajalcih vstopnic. 

»Organizatorji smo stežka sprejeli odločitev o odpovedi tekmovanja, a dodajamo, da sta zdravje in dobro počutje športnikov ter vseh drugih udeležencev na prvem mestu,« so še zapisali v sporočilu za javnost.
 

Preberite še:

Komentarji: