Zmaga ostala doma, Hadalin navdušil s tretjim dosežkom finala

Francoz Clement Noel dobil prvi slalom v Chamonixu, najboljši slovenski slalomist pristal na dvanajstem mestu.
Fotografija: Štefan Hadalin je z dvanajstim mestom na slalomu v Chamonixu dosegel svojo najboljšo uvrstitev v tej sezoni. FOTO: Jeff Pachoud/AFP
Odpri galerijo
Štefan Hadalin je z dvanajstim mestom na slalomu v Chamonixu dosegel svojo najboljšo uvrstitev v tej sezoni. FOTO: Jeff Pachoud/AFP

Na prvem od dveh slalomov za svetovni pokal v Chamonixu je zmago požel Clement Noel. Francoskemu alpskemu smučarju sta družbo na odru za najboljše delala drugouvrščeni Švicar Ramon Zenhäusern (+ 0,16) in tretjeuvrščeni Avstrijec Marco Schwarz (+ 0,19).

Solidno je nastopil tudi Štefan Hadalin, ki je zasedel dvanajsto mesto, kar je njegova najboljša uvrstitev v tej sezoni. Od Noela ga je na koncu ločilo 1,31 sekunde. Po prvem »polčasu« je 25-letni Vrhničan držal 21. mesto, na drugi progi pa je s tretjim dosežkom finala pridobil kar devet mest.

»Na prvi progi sem sicer začel odločno, potem pa nisem smučal čisto in nisem dobil prave hitrosti v srednjem delu. Nisem bil najbolj zadovoljen, a to je pomenilo dobro številko za drugo progo. Napadel sem na polno, izkoristil razmere, odsmučal dosti solidno in rezultat je temu primeren. Jutri bom poskušal to ponoviti oziroma izboljšati, kar je bil tokrat slabo,« je sporočil Hadalin.



Od Slovencev sta nastopila tudi Tijan Marovt in Aljaž Dvornik, ki se nista prebila v finale. Na prvi progi sta z zaostankom 4,04 oziroma 4,33 sekunde za takrat vodilnim Schwarzem med 69 tekmovalci iz dvajsetih držav pristala na 53. oziroma 54. mestu.

Chamonix bo jutri gostil še drugi slalom, prva vožnja se bo začela ob 9.30, finalna pa ob 12.30.

Komentarji: