Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Like

Skrivnost kmetije družine Winkler

»Kakšne koze, kakšen sir! Nato pa smo na Kumparičko pripeljali nekaj živali. In začeli improvizirati. Tu na stopnicah, v loncu, smo začeli izdelovati sir. Kakšen je bil? Grozen.«
Aleš Winkler in njegova hči Tita si vzameta čas tudi
za igro z mladimi kozami. FOTO: Tomislav Krišto/CROPIX
Aleš Winkler in njegova hči Tita si vzameta čas tudi za igro z mladimi kozami. FOTO: Tomislav Krišto/CROPIX
Gordan Zečić
1. 3. 2024 | 06:00
15:10

Za istrsko posest Kumparička, v Krnici blizu Marčane, vedo vsi, ki se malo bolje spoznajo na sir. Čeprav jih razen na puljski tržnici in v njihovi spletni trgovini drugje ni mogoče kupiti (kratek čas so bili naprodaj na zagrebški tržnici Kvatrić), Kumparičkini kozji siri iz surovega mleka iz ekološke pridelave vrhunske kakovosti in edinstvene arome istrske zemlje nikogar ne pustijo ravnodušnega.

Ponosno vam jih bodo ponudili v najboljših restavracijah, njihov sloves pa na tukajšnjo kmetijo privabi tudi zahtevnejše tuje turiste, ki svojega navdušenja ne skrivajo. Na kratko: kozji sir s Kumparičke, mladi in zorjen, je danes pojem brezkompromisne vrhunske kakovosti in predstavlja najvišji standard, ki je bil na Hrvaškem kdaj postavljen v obrtniški izdelavi. In ta rokodelski sir seveda spremlja zgodba o družini, ki stoji za njim.

V nadaljevanju preberite izjemno zgodbo o sirarjih iz slovenske družine Winkler, ki so prava uspešnica na Hrvaškem.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine