Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Predstavitvena informacija

Orbico na trgu 400 milijonov potrošnikov

Skupina Orbico danes deluje v 24 državah z 19 podjetji, osrednja podjetja skupine pa so na Poljskem, v Romuniji, Bolgariji, na Hrvaškem in v Sloveniji.
V drugem trimesečju prihodnjega leta bo delo začel avtomatizirani logistični center Zdečina na 42.000 kvadratnih metrih. FOTO: 
V drugem trimesečju prihodnjega leta bo delo začel avtomatizirani logistični center Zdečina na 42.000 kvadratnih metrih. FOTO: 
7. 11. 2023 | 15:38
20. 11. 2023 | 16:24
3:48

Podjetje Orbico je distributer izdelkov uveljavljenih blagovnih znamk proizvajalcev, kot so Philip Morris, Procter & Gamble, SC Johnson, Coty, Shell, Kelloggs, Mattel in številnih drugih. Pred več kot 30 leti je ustanovitelj in lastnik Orbica, gospod Branko Roglić, odprl prvo podjetje v Švici, kmalu sta sledili ustanovitev podjetja v Sloveniji (1991) in nato še na Hrvaškem (1998). 

Danes skupina Orbico posluje v 24 državah z 19 podjetji na trgu z več kot 400 milijoni potrošnikov, njena jedrna podjetja pa so na Poljskem, v Romuniji, Bolgariji, na Hrvaškem in v Sloveniji.

Vodilni distributer na trgu

Uprava skupine Orbico je pred kratkim predstavila strategije do leta 2030, po katerih bo podjetje razširilo nabor jedrnih podjetij. Junija se je začel postopek nakupa deleža podjetja SAV 92, vodilnega distributerja izdelkov za vsakdanjo rabo v Ukrajini, in tako bo Ukrajina, kjer je Orbico že prisoten z manjšim podjetjem, postala ena njegovih od jedrnih trgov.

Podjetje bo nadaljevalo osredotočenost na strateške dobavitelje, hkrati pa poseglo v blagovne skupine, v katerih je slabše prisotno, in nekatere povsem nove. Danes je Orbico vodilni distributer predvsem na področju izdelkov za vsakdanjo rabo, tobačnih izdelkov in izdelkov visoke kozmetike.

Intenziven razvoj storitev na področju logistike, prodaje in marketinga se bo nadaljeval tudi v prihodnje. Po odprtju modernih logističnih centrov na Poljskem, v Romuniji in Bolgariji bo v drugem četrtletju prihodnjega leta začel delovati avtomatiziran logistični center Zdenčina na 42.000 kvadratnih metrih površine. Lokacija ob avtocesti blizu Zagreba je strateško umeščena tako, da bo omogočala najučinkovitejšo preskrbo dveh trgov, Hrvaške in Slovenije, z uporabo dosedanjih skladišč v Zagrebu, Splitu, na Reki, v Osijeku in Ljubljani.

Branko Roglić, lastnik podjetja Orbico. FOTO: Vidic Leon/Delo
Branko Roglić, lastnik podjetja Orbico. FOTO: Vidic Leon/Delo

24-urni dostop

Uvedba novih boljših rešitev je skoraj vedno delno ali povsem digitalizirana. Tudi na področju prodaje se nadaljuje digitalizacija poslovanja z uvedbo platfrome B2B, ki kupcem omogoča dostop do celotne ponudbe skoraj dva tisoč izdelkov v devetih kategorijah in dostop 24 ur na dan, vse dni v tednu.

Sinergija v logistiki

Podjetji Orbico na Hrvaškem in v Sloveniji bo od leta 2024 vodila ena dvočlanska uprava, ki jo bosta sestavljali Tatjana Čadež, dosedanja generalna direktorica Orbica Slovenija, in Vesna Rendulić, dosedanja operativna direktorica Orbica Hrvaška. Ker imata podjetji v obeh državah podoben nabor principalov in ker tudi nekateri kupci delujejo na obeh trgih, je vse bolj poglobljeno sodelovanje med obema podjetjema nujno, novi logistični center pa bo omogočal sinergije v logistiki.


Naročnik oglasne vsebine je Orbico.

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine