Alenka Žnidaršič Kranjc se umika iz operative

Umika se iz uprave, bo pa nadzirala Skupino Prva
Fotografija: FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
FOTO: Voranc Vogel

Nadzorni svet zavarovalniškega holdinga Skupina Prva je na današnji seji Boštjanu Škufci Zaveršku podelil mandat predsednika uprave. Na tem mestu bo 1. junija zamenjal ustanoviteljico in dosedanjo predsednico Skupine Prva Alenko Žnidaršič Kranjc. Uprava bo po novem enočlanska, Žnidaršič Kranjčeva pa bo delo nadaljevala v strateško nadzorni vlogi.

Novo vodstvo bo dobila tudi Prva osebna zavarovalnica, ena od petih hčerinskih družb znotraj holdinga. Vodenje uprave s septembrom prevzema Janez Kranjc, pridružila pa se bo Nataša Hajdinjak, zdaj direktorica marketinga in trženja zavarovanj v družbi.

Novi vodstvi Skupine Prva in Prve osebne zavarovalnice bosta nadaljevali z uresničevanjem strategije širitve poslovanja ter razvojem novih produktov. S tem bosta utrdili svoj položaj med največjimi upravljavci življenjskih in pokojninskih zavarovanj tako v Sloveniji kot v regiji, so sporočili iz Skupine Prva.

Skupina Prva ima za seboj uspešno leto, saj je rast beležil na praktično vseh področjih svojega delovanja. Obseg premij pokojninskih zavarovanj se je glede na preteklo leto povečal za 11 odstotkov, čistih premij življenjskih zavarovanj pa za 14 odstotkov. S tem ima Skupina Prva v upravljanju več kot milijardo evrov sredstev. Prav tako je rast v vseh ključnih kategorijah poslovanja beležila Prva osebna zavarovalnica.

 

Več iz te teme:

Komentarji: