Andrej Prebil odhaja z DUTB

Trenutno poteka seja upravnega odbora DUTB, po kateri bi lahko bilo kaj več znanega tudi o usodi drugega izvršnega direktorja Jožeta Jaklina.
 
Fotografija: DUTB bo dobila novo vodstvo. Foto Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
DUTB bo dobila novo vodstvo. Foto Jože Suhadolnik

Andrej Prebil je ta teden dal odpoved kot izvršni direktor Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), ker s prvim aprilom začenja službo na novem delovnem mestu v gospodarstvu. Njegove naloge v DUTB bo prevzel vršilec dolžnosti glavnega izvršnega direktorja Matej Pirc, so potrdili na DUTB. Predaja poslov bo izvedena do konca tega tedna.

Neizvršni direktorji se po neuradnih informacijah pogovarjajo o razhodu tudi z drugim izvšrnim direktorjem Jožetom Jaklinom.

Upravni odbor DUTB pod vodstvom Tomaža Beska bo tako prevetril izvršno vodstvo. Že lani decembra je po aferi  s preprodajo zemljišča v Logatcu – policija glede tega preiskuje direktorja Lonstroffa v Sloveniji Petra Webra – odstopil Imre Balogh, vršilec dolžnosti pa je nato postal Matej Pirc, dotedanji finančni direktor DUTB. O novem glavnem izvršnem direktorju DUTB, na razpis se je prijavil tudi Pirc, naj bi po pričakovanjih neizvršni direktorji odločili prihodnji mesec.

 

 

Komentarji: