Bertoncljeva kandidatura zatresla upravo SDH

Če bo Andrej Bertoncelj imenovan za finančnega ministra, bo uprava SDH postala nepopolna in nesklepčna.
Fotografija: Andrej Bertoncelj Foto Arhiv SDH
Odpri galerijo
Andrej Bertoncelj Foto Arhiv SDH

Kandidatura Andreja Bertonclja za finančnega ministra prinaša nove skrbi tudi nadzornemu svetu Slovenskega državnega holdinga (SDH). Bertoncelj je bil kot nadzornik od marca začasni član uprave SDH, če bo 13. septembra imenovan za ministra, pa mu bosta obe funkciji prenehali, kar pomeni, da bo uprava SDH postala nepopolna in nesklepčna, saj bo v njej ostala le še predsednica Lidia Glavina.

Prvi nadzornik SDH Damjan Belič je zato za prihodnji teden že sklical izredno sejo nadzornega sveta. Zakon o SDH določa, da je mogoče novega člana uprave imenovati le na podlagi mednarodnega javnega razpisa ali sodelovanja z mednarodno kadrovsko agencijo, zato je po neuradnih informacijah edina možna rešitev za popolnitev uprave, da to funkcijo začasno prevzame kdo od nadzornikov.

Kdo bo sedel na ta vroči stol – poleg Beliča so v nadzornem svetu še Duško Kos, Igor Kržan in Janez Vipotnik –, menda še ni odločeno. Že spomladi pa sta se kot najverjetnejša kandidata omenjala Bertoncelj in Belič, ki pa po naših informacijah nima želje po tej funkciji.

Hkrati naj bi nadzornik SDH že prihodnji teden začeli postopek iskanja dveh novih članov uprave, najverjetneje prek javnega razpisa, s čimer bodo poskušali popolniti upravo, ki naj bi bila tričlanska. Preberite še, kakšni so kadrovski apetiti bodoče vlade pri upravljanju državnih naložb.
 
 

Komentarji: