Bosch Rexroth ima na Brniku potencial za veliko povečanje zmogljivosti

Podjetje je zgradilo novo tovarno, kamor selijo zaposlene iz treh drugih lokacij v Sloveniji in načrtujejo dodatne zaposlitve.
Fotografija: Bosch v Sloveniji je glavno središče za električne motorje. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Bosch v Sloveniji je glavno središče za električne motorje. FOTO: Leon Vidic/Delo

Podjetje Bosch Rexroth je na Brniku zgradilo novo tovarno, kamor selijo zaposlene iz treh drugih lokacij v Sloveniji in načrtujejo dodatne zaposlitve. Lokacija, kjer je tudi razvoj, ima potencial za bistveno povečanje zmogljivosti, iz nje pa bodo prihajali tudi izdelki za avtomatizacijo in elektrifikacijo industrije in vozil.

Podjetje Bosch Rexroth, ki je del nemške skupine Bosch, v novo proizvodnjo na Brniku seli vse obstoječe proizvodne in razvojne kapacitete, ki so zdaj v Škofji Loki, Železnikih in Šenčurju. V novo proizvodnjo so vložili 13,2 milijona evrov,v njej pa bo poleg obstoječih 400 zaposlenih, ki bodo preseljeni iz obstoječih lokacij, v prvi fazi delo dobilo še 120 novih zaposlenih. Investicijo je država podprla z 829.000 evri spodbude.

image_alt
Bosch z naložbo v e-mobilnost na Brniku

»Za investicijo na Brniku smo se odločili, ker imamo blizu tri lokacije, ki pa so ločene. Odločili smo se za njihovo združitev, kar bo prineslo koristi in več sodelovanja. V naših obratih imamo visoko kvalificirane zaposlene z veliko izkušnjami,« je dejal član izvršnega odbora Boscha Reinhard Schaefer. Proizvodnja na novi lokaciji se je začela ta mesec in se postopoma povečuje.

Podjetje Bosch Rexroth, eden izmed vodilnih svetovnih dobaviteljev pogonskih in krmilnih tehnologij, bo z otvoritvijo nove tovarne na Brniku ustvarilo 120 delovnih mest. FOTO: Leon Vidic/Delo
Podjetje Bosch Rexroth, eden izmed vodilnih svetovnih dobaviteljev pogonskih in krmilnih tehnologij, bo z otvoritvijo nove tovarne na Brniku ustvarilo 120 delovnih mest. FOTO: Leon Vidic/Delo

Motorji za avtomatizacijo in elektrifikacijo

Bosch Rexroth je eden izmed vodilnih svetovnih dobaviteljev pogonskih in krmilnih tehnologij. »Nova tovarna na Brniku je bila zgrajena za povezovanje in širitev obstoječe proizvodnje v regiji, umestitev novih izdelkov in optimizacijo proizvodnega omrežja podjetja Bosch Rexroth po vsem svetu. Kompleks zagotavlja dovolj prostora za nadaljnjo rast in razvoj podjetja v Sloveniji v prihodnosti,« so sporočili iz podjetja. Osrednji izdelki, ki se bodo proizvajali na Brniku, so motorji za vse vrste rešitev za avtomatizacijo in elektrifikacijo, nova generacija izdelkov trafos za varjenje v avtomobilski industriji in električni motorji za denimo žerjave, kopače in podobno.

»Podjetje Bosch v Sloveniji igra pomembno vlogo v globalnem proizvodnem omrežju našega podjetja. Smo glavno središče za električne motorje in sedaj pokrivamo vse potrebne funkcije in tehnologije. Zato je smiselno, da na tej novi lokaciji te dejavnosti še okrepimo,« pa je dejal Martin Hansen, direktor podjetja Bosch Rexroth Slovenija.

Komentarji: