Franjo Bobinac predlagan za nadzornika SDH

Vlada je državnemu zboru predlagala tri nadzornike Slovenskega državnega holdinga.
Fotografija: Franjo Bobinac (levo) naj bi zdaj nadziral dolgoletnega sodelavca Žigo Debeljeka (desno). FOTO: Ljubo Vukelič
Odpri galerijo
Franjo Bobinac (levo) naj bi zdaj nadziral dolgoletnega sodelavca Žigo Debeljeka (desno). FOTO: Ljubo Vukelič

Vlada je danes državnemu zboru za nove člane nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga (SDH) predlagala Franja Bobinca, Suzano Bolčič Agostini in Mira Medveška. Bobinac in Bolčič Agostinijeva bi po predlogu mandat začela z dnem imenovanja v državnem zboru, Medvešek pa 15. decembra 2022.

image_alt
Več kadrovske higiene, prosim!

Nadzorni svet SDH je po razrešitvi dveh članov zaradi neizpolnjevanja pogojev le tričlanski, sredi decembra pa mandat poteče tudi Janezu Vipotniku.

Kot smo napovedali v Delu, je med kandidati za nadzornika tudi Bobinac, ki je več let vodil Gorenje, dokler ga ni prevzel kitajski Hisense, kjer Bobinac zdaj skrbi za področje marketinga. Bobinac je v upravi Gorenja kar v dveh obdobjih sedel skupaj s sedanjim predsednikom uprave SDH Žigo Debeljakom, zaradi česar nanj že letijo očitki o konfliktu interesov.

Bolčič Agostinijeva je nekdanja članica uprave Istrabenza, ki se zdaj ukvarja s svetovanjem in treniranjem poslovnežev, ima pa tudi podjetje 3A Plus za ukvarjanje z nepremičninami. Medvešek pa je izvršni direktor v družbi Svetovanje M, bil pa je tudi soustanovitelj borzno-posredniške hiše Medvešek - Pušnik.

V nadzornem svetu SDH sedijo še Vipotnik, Karmen Dietner in Ivan Simič.

Preberite še:

Komentarji: