Glavni izvršni direktor DUTB bo Matej Pirc

O drugih dveh direktorjih naj bi upravni odbor odločal po praznikih.
Fotografija: Matej Pirc Foto: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Matej Pirc Foto: Uroš Hočevar/Delo

Ljubljana – Matej Pirc bo, kot kaže, še naprej glavni izvršni direktor Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB). Upravni odbor družbe ga je namreč danes imenoval na ta položaj, so potrdili na DUTB. Pirc, ki se je ekipi DUTB pridružil avgusta 2017, bo nastopil funkcijo glavnega izvršnega direktorja z 29. aprilom  in bo do imenovanja drugih dveh izvršnih direktorjev pristojen še za upravljanje sredstev in korporativne zadeve. Druga izvršna direktorja DUTB bosta imenovana v prvi polovici prihodnjega meseca.

Ob imenovanju Mateja Pirca so neizvršni direktorji DUTB izrazili zadovoljstvo z njegovim dosedanjim delom in visoko stopnjo zaupanja, ki se je vzpostavila v nekajmesečnem sodelovanju v upravnem odboru DUTB. Hkrati so izrazili tudi prepričanje v kakovostno vodenje in delovanje DUTB v prihodnje.

Pirc, ki je bil dotlej finančni direktor DUTB, je mesto začasnega glavnega izvršnega direktorja slabe banke prevzel januarja, potem ko je s te funkcije odstopil Imre Balogh. Zatem je odstopil še izvršni direktor Andrej Prebil, pred kratkim pa je upravni odbor razrešil tudi izvršnega direktorja Jožeta Jaklina.


Pomanjkanje sodelovanja


Tomaž Besek Foto Jože Suhadolnik/Delo
Tomaž Besek Foto Jože Suhadolnik/Delo

»Gospod Jaklin je strokoven, a se z njim nismo ujeli in ekipa ni delovala homogeno. Želel bi si boljšega sodelovanja med izvršnimi in neizvršnimi direktorji. Prav zaradi pomanjkanja sodelovanja v nekdanji ekipi so se zgodile takšne stvari, kot so se,« je v pogovoru za Sobotno prilogo Dela povedal prvi mož DUTB Tomaž Besek. Dodal je, da morajo biti tako neizvršni kot izvršni direktorji sicer strokovnjaki, hkrati pa morajo skupaj delati kot ekipa. Besek je že takrat napovedal, da hočejo čim prej popolniti vodstvo družbe.

V zadnjih štirih mesecih je bilo v vodstvu DUTB kar pet menjav: vlada je že v začetku decembra lani zaradi posla s preprodajo zemljišča v Logatcu razrešila predsednika upravnega odbora DUTB Miho Juharta in na njegovo mesto imenovala Tomaža Beska. Nato je v vlogi skupščine DUTB na predlog ministrstva za gospodarstvo za neizvršnega direktorja imenovala še Marka Tišmo.

Komentarji: