Gradbena dovoljenja napovedujejo več stanovanj

V prvi polovici leta 2019 je bila izdanih desetina manj gradbenih dovoljenj za stavbe kot v prvi polovici leta 2018. Kljub temu je predvidenih več stanovanj.
 
Fotografija: Z izdajo gradbenih dovoljenj v prvi polovici leta je bilo predvidenih 1716 stanovanj ali za osem odstotkov več kot s tistimi, ki so bila izdana v istem obdobju lani; njihova površina naj bi bila večja za tri odstotke. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Z izdajo gradbenih dovoljenj v prvi polovici leta je bilo predvidenih 1716 stanovanj ali za osem odstotkov več kot s tistimi, ki so bila izdana v istem obdobju lani; njihova površina naj bi bila večja za tri odstotke. FOTO: Roman Šipić/Delo

V prvi polovici leta 2019 je bilo izdanih desetina manj gradbenih dovoljenj za stavbe kot v prvi polovici leta 2018. Število izdanih gradbenih dovoljenj za stanovanjske stavbe je bilo nižje za pet odstotkov, za nestanovanjske stavbe pa za 13 odstotkov, je sporočil državni statistični urad. Kljub temu je predvidenih več stanovanj.

V prvi polovici leta 2019 je bilo izdanih 2939 gradbenih dovoljenj za stavbe. Površina vseh v prvi polovici leta načrtovanih stavb bo merila nekaj manj kot 784.000 kvadratnih metrov, kar je za pet odstotkov manj od površine stavb, za katere so bila gradbena dovoljenja izdana v prvi polovici leta 2018.

Največ gradbenih dovoljenj je bilo izdanih za enostanovanjske stavbe (40 odstotkov vseh).

Z izdajo gradbenih dovoljenj v prvi polovici leta je bilo predvidenih 1716 stanovanj ali za osem odstotkov več kot s tistimi, ki so bila izdana v istem obdobju lani; njihova površina naj bi bila večja za tri odstotke. V enostanovanjskih stavbah je bilo v prvi polovici leta načrtovanih osem odstotkov stanovanj manj, v večstanovanjskih stavbah pa 84 odstotkov stanovanj več kot v prvi polovici leta 2018.


 

Komentarji: