Predstavitvena informacija

Kdo je novi slovenski licenčni partner Microsofta

Microsoft ima novega licenčnega partnerja za prodajo licenc programske opreme in storitev iz oblaka Comtrade System Integration Adriatic.
Fotografija: »V Microsoftu se zavedamo, da bomo uspešni le, če bodo uspešne naše stranke in partnerji.« Foto: Comtrade System Integration Adriatic
Odpri galerijo
»V Microsoftu se zavedamo, da bomo uspešni le, če bodo uspešne naše stranke in partnerji.« Foto: Comtrade System Integration Adriatic

Okoli 800 domačih IT-podjetij in njihovih strank, ki sestavljajo največji partnerski ekosistem posameznega podjetja v Sloveniji, lahko od letos licence za Microsoftovo programsko opremo in oblačne storitve kupuje pri podjetju Comtrade System Integration Adriatic. To je tako postalo novi licenčni partner Microsofta v Sloveniji in prejelo naziv Microsoft Licensing Solution Provider (LSP), ta status pa sta izgubili dve večji domači IT-podjetji.

"V Microsoftu se zavedamo, da bomo uspešni le, če bodo uspešne naše stranke in partnerji. To še posebej velja danes, ko digitalna preobrazba od podjetij zahteva, da v poslovanje vključijo najnovejše veščine, globoko poznavanje poslovanja strank in Microsoftovih tehnologij," je dejala Barbara Domicelj, vodja podružnice Microsoft Slovenija. 


Barbara Domicelj / Foto: Microsoft
Barbara Domicelj / Foto: Microsoft


Ne le licence, skrbeli bodo tudi za prenos znanja in dobrih praks
V družbi Comtrade želijo strankam in partnerjem zagotoviti ne le boljšo uporabniško izkušnjo, temveč tudi še več dodane vrednosti. V tam namen so že vzpostavili regijski kompetenčni center Adriatic Microsoft Competence Center, ki bo spodbujal najboljše prakse in strankam ponujal znanje o tem, kako čim bolje izkoristiti Microsoftove rešitve na področjih strojnega učenja, umetne inteligence, napovedne analitike in digitalnih delovnih mest. Podjetje Comtrade je sestavilo tudi posebno ekipo strokovnjakov, ki se bo osredotočila na zagotavljanje odličnih poslovnih izkušenj strankam v Sloveniji v panogah, kot so bančništvo, zavarovalništvo, telekomunikacije, zdravstvo, energetika in komunalne storitve ter javni sektor. Dodatno podporo ob reševanju najtrših orehov pa bo zagotavljala še skupina Microsoftovih strokovnjakov iz jadranske regije.

Klod Kolaro / Foto: Comtrade System Integration International
Klod Kolaro / Foto: Comtrade System Integration International

»Po desetletjih razvoja rešitev, ki temeljijo na Microsoftovih tehnologijah, smo zelo veseli, da smo razširitev tesnega sodelovanja z Microsoftom izvedli tudi v Sloveniji. To dejavnost vidimo kot odličen dodatni kanal za uvajanje in implementacijo najnovejših Microsoftovih inovacij na trgu in se veselimo nadaljevanja zelo uspešnega partnerstva,« je dodal Klod Kolaro, podpredsednik Comtrade System Integration International.
 
Comtrade System Integration Adriatic, ki deluje tudi v širši jadranski regiji, želi tako podjetjem omogočiti čim boljše sodelovanje, boljše storitve za stranke in nove priložnosti z uporabo Microsoftove tehnologije oblaka za digitalno preobrazbo. Osredotočalo se bo na najnovejše inovacije s področij računalniških oblakov, analitike masovnih podatkov, varnosti, hibridnih oblakov, orodij za poslovno sodelovanje in uvajanje drugih Microsoftovih tehnologij v sodobna poslovna okolja.