Licenca Adrie v zraku

Odločitev o licenci do konca oktobra.
Fotografija: FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Matej Družnik/Delo

Družba Adria Airways obvešča, da je v postopku rednega stalnega nadzora Agencije za civilno letalstvo, in ne v postopku odvzema operativne licence.

Kot smo poročali, je Adria agenciji dostavila letno poročilo, iz agencije pa so sporočili, da bodo prejeto poročilo preučili. Odločitev glede licence bodo predvidoma sprejeli do konca oktobra, besede direktorja agencije Roka Marolta navaja STA. Če agencija ni več prepričana, da lahko prevoznik izpolni svoje obveznosti v 12 mesecih, lahko licenco začasno odvzame ali prekliče. Do finančne sanacije prevoznika pa lahko izda tudi začasno licenco, veljavno eno leto.



»V okviru stalnega nadzora imetnika operativne licence z izpolnjevanjem zahtev uredbe (ES) št. 1008/2008 evropskega parlamenta in sveta z dne 24. septembra 2008 smo bili od Agencije za civilno letalstvo vabljeni k poročanju v zvezi z dodatnimi pojasnili finančno-poslovnega stanja in načrtov družbe zaradi izpolnjevanja pogojev imetnika operativne licence,« sporočajo iz Adrie Airways.
 
Adria Airways je bila, enako kot drugi evropski prevozniki, v zadnjem obdobju pod nadzorom Agencije za civilno letalstvo. Pri tem ne gre za nikakršen izredni dogodek, ampak za običajno obliko nadzora, ki jo tako slovenska kot druge evropske agencije za civilno letalstvo izvajajo nad prevozniki, da preverijo izpolnjevanje pogojev pridobljene operativne licence.
 

Preberite še:

Komentarji: