Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Miškovićeva Delta gradi s polno paro

Nov naložbeni ciklus, v katerem bo tudi drugi hotel v Ljubljani, bo vreden 400 milijonov evrov.
Hotel Intercontinental v Ljubljani je bil prvi v velikem naložbenem ciklusu. Foto Jure Eržen
Hotel Intercontinental v Ljubljani je bil prvi v velikem naložbenem ciklusu. Foto Jure Eržen
21. 2. 2020 | 09:00
21. 2. 2020 | 11:15
1:44
Delta Real Estate Grupe, podjetje v okviru Delta Holdinga srbskega poslovneža Miroslava Miškovića, nadaljuje svoj veliki naložbeni ciklus, ki ga je začela z gradnjo hotela Intercontinental v Ljubljani pred petimi leti.

Ta teden je začela graditi velik trgovski center v Nišu v vrednosti 70 milijonov evrov, v začetku meseca pa novo 11-nadstropno »zeleno« poslovno zgradbo v Novem Beogradu v vrednosti 40 milijonov evrov. Oba namerava dokončati v 15 mesecih. Niški center bo imel 40.000 kvadratnih metrov površin, parkirišče za 850 avtomobilov, kino, restavracijo in kavarne. Po velikosti bo podoben tržnima centroma v Banjaluki in bolgarski Varni, ki ju je Delta dokončala lani.

V središču Beograda je Delta Real Estate sredi gradnje hotela Indigo, prav tako pa se pripravlja na gradnjo svojega drugega hotela v Ljubljani, za katerega je pred časom napovedala, da ga bo začela graditi letos.

Vsega skupaj bo imela v prihodnjih petih letih v Srbiji in v regiji za 400 milijonov evrov naložb, napovedujejo. Delta Holding, ena največjih zasebnih korporacij na Balkanu, raste: lani je imela 506 milijonov evrov prometa in ustvarila 43,7 milijona evrov operativnega profita (EBITDA), kar je devetodstotna rast, za letos pa napovedujejo še nekoliko večjo.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine