Miškovićeva Delta gradi s polno paro

Nov naložbeni ciklus, v katerem bo tudi drugi hotel v Ljubljani, bo vreden 400 milijonov evrov.
Fotografija: Hotel Intercontinental v Ljubljani je bil prvi v velikem naložbenem ciklusu. Foto Jure Eržen
Odpri galerijo
Hotel Intercontinental v Ljubljani je bil prvi v velikem naložbenem ciklusu. Foto Jure Eržen

Delta Real Estate Grupe, podjetje v okviru Delta Holdinga srbskega poslovneža Miroslava Miškovića, nadaljuje svoj veliki naložbeni ciklus, ki ga je začela z gradnjo hotela Intercontinental v Ljubljani pred petimi leti.

Ta teden je začela graditi velik trgovski center v Nišu v vrednosti 70 milijonov evrov, v začetku meseca pa novo 11-nadstropno »zeleno« poslovno zgradbo v Novem Beogradu v vrednosti 40 milijonov evrov. Oba namerava dokončati v 15 mesecih. Niški center bo imel 40.000 kvadratnih metrov površin, parkirišče za 850 avtomobilov, kino, restavracijo in kavarne. Po velikosti bo podoben tržnima centroma v Banjaluki in bolgarski Varni, ki ju je Delta dokončala lani.

V središču Beograda je Delta Real Estate sredi gradnje hotela Indigo, prav tako pa se pripravlja na gradnjo svojega drugega hotela v Ljubljani, za katerega je pred časom napovedala, da ga bo začela graditi letos.

Vsega skupaj bo imela v prihodnjih petih letih v Srbiji in v regiji za 400 milijonov evrov naložb, napovedujejo. Delta Holding, ena največjih zasebnih korporacij na Balkanu, raste: lani je imela 506 milijonov evrov prometa in ustvarila 43,7 milijona evrov operativnega profita (EBITDA), kar je devetodstotna rast, za letos pa napovedujejo še nekoliko večjo.
 

Komentarji: