Panorganic dobiva kapitalsko injekcijo

Druga naložba Generali Growth Equity Funda.
Fotografija: FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Tadej Regent/Delo

Generali Growth Equity Fund (GGE), sklad zasebnega kapitala, ustanovljen in upravljan s strani družbe Generali Investments, je v procesu pridobitve svoje druge naložbe v pomurskem kmetijskem podjetju Panorganix, Ljutomer, so sporočili iz GGE. Panorganic v Ljutomeru v rastlinjaku prideluje solato, zelišča, papriko, paradižnik, motovilec, rukolo in špinačo. Podjtje ima rastlinajke tudi v Avstriji in dobavlja trgovcem, denimo Hoferju, ter kočujejo ivesticijo v rastlinjake v Romuniji, pripravljajo pa se na investicije v Nemčiji in Madžarskem.

Kot smo poročali, je Panorganic iskala investitorja za refinanciranje posojil.


Slovenski »agrotech«


Panorganic je sodobno pridelovalno podjetje (tako imenovani agritech), pionir v prodaji tako imenovanih »živih« izdelkov, torej izdelkov s koreninami v zemlji, ki so pakirani v posebni biorazgradljivi embalaži, in predstavljajo »korak naprej od ekološke pridelave«. V svojih pridelovalnih procesih sledijo sodobnim trendom prehrane in obstoječi ponudbi konstantno dodajajo nove pridelke, pri čemer uporabljajo najnovejšo tehnologijo pridelave, ki vključuje skrb za čisto okolje, so še sporočili.


GEE v prvo naložbo v Sloveniji


Generali Growth Equity Fund je specialni investicijski sklad, ki ga upravlja družba Generali Investments. Kot smo poročali denar doslej vložili v hrvaško družbo Eko Papir, ki proizvaja papirnate vrečke. Proizvajalec zelenjave je tako prva naložba v GEE v Sloveniji.

Preberite še:

Komentarji: