Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Poštni delavci zamrznili napovedano stavko

Iz Sindikata poštnih delavcev so sporočili, da so s poslovodstvom Pošte Slovenije dosegli dogovor.
V Pošti Slovenije naj bi zaposlenim zagotovili boljše delovne pogoje. FOTO: Jure Eržen/Delo
V Pošti Slovenije naj bi zaposlenim zagotovili boljše delovne pogoje. FOTO: Jure Eržen/Delo
24. 5. 2024 | 09:50
24. 5. 2024 | 10:30
1:53

Sindikat poštnih delavcev (SPD) je zamrznil za ponedeljek napovedano stavko. Kot so sporočili, je s poslovodstvom Pošte Slovenije sklenil sporazum, s katerim so se v podjetju zavezali, da bodo v drugi polovici letošnjega leta naslovili in rešili vse njihove stavkovne zahteve. »S sklenitvijo sporazuma smo v SPD zamrznili vse stavkovne aktivnosti, ki jih bomo ponovno nadaljevali, če zaveze iz sporazuma ne bodo izpolnjene,« pravijo v sindikatu.

image_alt
Poštni delavci zahtevajo umik nove strategije družbe

Med zahtevami sindikata so bile predvsem naložbe v izboljšanje pogojev varnosti in zdravja pri delu, saj kot ugotavljajo, kljub višjim plačam še vedno s težavo zadržujejo sodelavce v podjetju. Pomemben del sporazuma je, da se število zaposlenih ne bo zmanjšalo, kot je bilo predvideno.

Prav tako so se v sporazumu dogovorili za sistem nagrajevanja delovno aktivnejših in prizadevnejših zaposlenih prek delovne uspešnosti, obenem pa so zahtevali tudi ustrezno ovrednotenje delovnih mest v sistemizaciji.

Sindikat delavcev prometa in zvez Pošte Slovenije pa je že prejšnji teden organiziral protestni shod. Kot smo poročali, jih skrbi predvsem nova strategija družbe, ki, kot je razumeti, predvideva delitev enotnega kolektiva na več pravnih oseb, in sicer na pisemski in paketno-logistični del. Sindikat meni, da gre za načrt, ki bo zelo škodljivo vplival na varnost in raven pravic zaposlenih.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine