Sava RE kupila KBM Infond

Zavarovalniška skupina kupila upravljavca vzajemnih skladov
Fotografija: O tem, da je KBM Infond naprodaj, smo poročali že novembra. FOTO: Leon Vidic/delo
Odpri galerijo
O tem, da je KBM Infond naprodaj, smo poročali že novembra. FOTO: Leon Vidic/delo

Ljubljana - Sava RE je kupila 77-odstotni delež v družbi KBM Infond, družbi za upravljanje vzajemnih skladov, so sporočili prek Seonteta. Kot smo poročali sta bila v finišu prodaje v igri Zavarovalnica Triglav in Sava Re. Da je družba KBM Infond na prodaj, smo poročali v začetku novembra: NKBM prodaja KBM Infond.

NKBM se je za prodajo te družbe odločila, potem ko NKBM oziroma njegov lastnik – sklad Apollo ni bil uspešen pri nakupu skupine Alta, največje finančne družbe na področju upravljanja premoženja, investicijskega svetovanja in investicijskega bančništva pri nas.
 

Konsolidacija na področju upravljanja


V zadnjem obdobju se pri upravljanju sredstev dogaja konsolidacija oziroma se upravljavci selijo v lastništvo zavarovalnic. Zavarovalnica Triglav je kupila Alto, Generali KD Group, Sava RE pa KBM Infond. Poznavalci pravijo, da je to logično, saj se zavarovanje in upravljanje dopolnjujeta bistveno bolj kot bančništvo in upravljanje. Sava RE je do sedaj sredstva dajala v upravljanje drugim upravljavcem, zdaj pa bodo to počeli v KBM Infondu.

Sava Re je sicer v prevzemnem pohodu, saj so kupili več manjših zavarovalnic za Balkanu.

Preberite še:

Komentarji: