Telekom ustavil prodajo Ipka

Ponudbe za kosovski telekomunikacijski operater prenizke.
Fotografija: FOTO: Tina Deu/Press Release
Odpri galerijo
FOTO: Tina Deu/Press Release

»Z današnjim dnem se je ustavil postopek prodaje stoodstotnega deleža v kosovski družbi IPKO Telecommunications. Postopek se je tako zaključil brez izbire kupca, družba IPKO Telecommunications LLC pa tudi v prihodnje ostaja del Skupine Telekom Slovenije,« so sporočili iz Telekoma Slovenije. Po neuradnih podatkih so bile ponudbe prenizke in zato nesprejemljive. Po poročanju kosovskih medijev naj bi se za nakup Ipka za 152 milijonov evrov zanimal Shkelqim Devolli, prvi človek živilskega podjetja Devolli.
 

Sodišče imenovalo nove nadzornike Telekoma


Okrožno sodišče v Ljubljani je s sklepom, izdanim 3. 11. 2020, sklenilo, da so z dnem izdaje tega sklepa za nove člane nadzornega sveta družbe Telekom Slovenije imenovani Boštjan Koler (SDH), Dimitrij Marjanović (SDH) in Štefan Belingar. Z dnem izdaje sklepa, torej s 3. 11. 2020, pa preneha funkcija članom nadzornega sveta družbe Telekom Slovenije Alešu Šabedru, Barbari Cerovšek Zupančič in Bernardi Babič. Funkcija novoimenovanih članov nadzornega sveta družbe Telekom Slovenije traja do izvolitve članov nadzornega sveta te družbe na skupščini delničarjev družbe namesto sodno imenovanih članov, vendar največ eno leto od izdaje sklepa.

Sodišče je v obrazložitev imenovanja zapisalo, da bi v nastali situaciji morala skupščina manjkajoče nadzornike popolniti. Sklic seje skupščine pa zaradi covida-19 ni mogoč, zato so se na predlog SDH odločili, da imenujejo začasne nadzornike, da se prepreči morebitna škoda.

Spomnimo, trije nadzorniki Telekoma so odstopili 19. oktobra.

Preberite še:

Komentarji: