Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Telekom z rastjo prihodkov in manšim dobičkom

Največji slovenski telekomunikacijski operater doživlja upad naročnikov na obeh najpomembnejših trgih
Telekom Slovenije, ki ga vodi Rudolf Skobe je v prvih treh mesecih doživel upad števila uporabnikov mobilne telefonije.
Telekom Slovenije, ki ga vodi Rudolf Skobe je v prvih treh mesecih doživel upad števila uporabnikov mobilne telefonije.
Karel Lipnik
26. 4. 2018 | 09:06
26. 4. 2018 | 09:28
1:57
Skupina Telekom Slovenije je v prvih treh mesecih leta ustvarila 182 milijonov evrov prihodkov od prodaje, kar je odstotek več kot v istem obdobju lani. Iz poročila je razvidno, da so prihodki matične družbe Telekom Slovenije v prvem četrtletju ostali na ravni lanskega leta pri 165 milijonov evrov. Prihodki drugih družb v Sloveniji pa so se zmanjšali za desetino. V tujini so prihodki od prodaje kosovskega Ipko zrasli za štiri odstotke, prihodki ostali družb v tujini pa so se upadli za 14 odstotkov.

Telekomu se je v Sloveniji v prvih dveh mesecih letos za dva odstotka zmanjšalo število priključkov mobilne telefonije, na drugih trgih, predvsem na Kosovu je upad znašala tri odstotke. Število širokopasovnih priključkov se v prvih treh meseci na nobenem trgu ni opazno spremenilo.

Za slab odstotek se je povečal tudi dobiček iz poslovanja skupine, ki znaša 10,28 milijona evrov. Čisti dobiček se je zmanjšal za štiri odstotke na 10,1 milijona evrov. Manjši dobiček je posledica slabšega poslovanja matične družbe, ki je v prvih treh mesecih ustvairla 9,7 milijona evrov čistega dobička, kar je 28 odstotkov manj kot v prvih treh mesecih lani. Opazno, kar za 38 odstotkov se je zmanjšala izguba drugih družb v Sloveniji, ki pa je vseeno dosegla 1,6 milijona evrov. Izguba Ipko je v prvih treh mesecih dosegla 386 tisoč evrov, kar je le petina izguba dosežene v istem obdobju lani.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine