United Group korak bližje do grškega operaterja

Skupina United Group je prejela soglasje Evropske komisije za prevzem družbe grškega telekomunikacijskega operaterja Forthnet.
Fotografija: V skupino United Group sodi tudi slovenski Telemach. Foto Dokumentacija Dela
Odpri galerijo
V skupino United Group sodi tudi slovenski Telemach. Foto Dokumentacija Dela

Skupina United Group je prejela soglasje Evropske komisije za prevzem družbe grškega telekomunikacijskega operaterja Forthnet, so sporočili iz družbe. Pred zaključkom prevzema morajo dobiti še zeleno luč grške Komisije za telekomunikacije in pošto.



Po prevzemu družbe Forthnet bo imela skupina United Group več kot 10 milijonov uporabnikov in 11 tisoč zaposlenih, skupni prihodki na letni ravni pa bodo presegli 1,7 milijarde evrov, s čimer bo utrdila svojo vodilno vlogo na trgu telekomunikacij in medijev v Jugovzhodni Evropi. To je tretji prevzem, ki ga je skupina United Group izpeljala po tem, ko je marca 2019 večinsko lastništvo prevzel naložbeni sklad BC Partners. United Group je z velikimi načrti na grški trg vstopil samo nekaj tednov po nakupu Vivacoma, vodilnega telekomunikacijskega podjetja v Bolgariji, in hrvaškega podjetja Tele2, ki ga je prevzel v začetku leta.


Kaj je Forthnet?


Forthnet je eden vodilnih ponudnikov storitev domače zabave in komunikacij v Grčiji ter nudi storitve televizije, širokopasovnega interneta in fiksne telefonije. Zaposluje okoli 1000 ljudi in storitve zagotavlja skoraj 700.000 uporabnikom ter 40.000 podjetjem, njegovi prihodki pa znašajo 260 milijonov evrov.

United Group je prisoten tudi v Sloveniji, pod njenim okriljem pa pri nas poslujejo Telemach s storitvami EON, Total TV in mobilnimi paketi družine VEČ, televizija Sport Klub ter platforma za e-poslovanje Shoppster. Skupina United Group združuje vodilne operaterje in najboljše ponudnike medijskih vsebin v Jugovzhodni Evropi.
 

Neuspeli naskok na Proplus


United Group se je potegoval tudi za nakup Pro Plusa, ki izdaja programe Pop TV in Kanal A, vendar je lastnik Pro Plusa skupina CME januarja lani prodajo ustavila, kot vzrok pa navedla dobre poslovne rezultate. Agencija za varstvo konkurence je sicer v povzetku relevantnih dejstev nakazala, da namerava izdati odločbo o neskladnosti koncentracije s pravili konkurence.
 
 

Komentarji: