Večernega prihoda iz Frankfurta na Brnik ni bilo, odpovedanih še več letov

Zaradi stavke osebja zemeljske oskrbe Lufthanse na več nemških letališčih so nekateri leti Lufthanse z ljubljanskega letališča odpovedani.
Fotografija: Osebje Lufthanse je k stavki, ki bo trajala od danes zvečer do sobote zjutraj, pozval sindikat Verdi. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Odpri galerijo
Osebje Lufthanse je k stavki, ki bo trajala od danes zvečer do sobote zjutraj, pozval sindikat Verdi. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters

Zaradi stavke osebja zemeljske oskrbe Lufthanse na več nemških letališčih so nekateri leti Lufthanse z ljubljanskega letališča odpovedani. Že v sredo je bil odpovedan večerni prihod iz Frankfurta, za četrtek in petek so odpovedani vsi prihodi in odhodi iz oz. v Frankfurt in München, za soboto pa je odpovedan jutranji let v Frankfurt.

Osebje Lufthanse je k stavki, ki traja od danes zvečer do sobote zjutraj, pozval sindikat Verdi. Gre za četrto stavko od začetka februarja, s katero zahtevajo zvišanje plač.

Verdi zahteva 12,5-odstotno zvišanje plač za več kot 20.000 zaposlenih in inflacijski dodatek v višini 3000 evrov, ki bi ga podjetje obročno izplačevalo v prihodnjem letu.

Lufthansa je februarja privolila v okoli desetodstotno zvišanje plač z letošnjim decembrom in izplačan dodatek v naslednjih 25 mesecih, a se sindikat s ponudbo ne strinja, je poročala nemška tiskovna agencija DPA. Naslednji krog pogajanj je predviden za 13. in 14. marec.

Komentarji: