Vrednost gradbenih del se je zmanjšala

Vrednost opravljenih gradbenih del v oktobru je bila za 2,3 odstotka nižja kot septembra in 0,3 odstotka nižja kot oktobra lani.
Fotografija: Vrednost gradbenih del, opravljenih v prvih desetih mesecih letos, je za 2,1 odsttotka nižja od vrednosti gradbenih del, opravljenih v istem obdobju prejšnjega leta. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Vrednost gradbenih del, opravljenih v prvih desetih mesecih letos, je za 2,1 odsttotka nižja od vrednosti gradbenih del, opravljenih v istem obdobju prejšnjega leta. FOTO: Leon Vidic/Delo

Vrednost opravljenih gradbenih del v oktobru je bila za 2,3 odstotka nižja kot septembra in 0,3 odstotka nižja kot oktobra lani, je sporočil državni statistični urad.

Vrednost opravljenih gradbenih se je po treh zaporednih mesecih tokrat na mesečni ravni znižala, in sicer se je skrčil obseg del na gradbenih inženirskih objektih za 4,2 odstotka, medtem ko je bila vrednost del nn stavbah za 2,6 odstotka višja. Vrednost del na stanovanjskih stavbah je bila višja za 7,2 odstotka, na nestanovanjskih stavbah pa za 1,3 odstotka.

Vrednost gradbenih del, opravljenih v prvih desetih mesecih letos, je za 2,1 odstotka nižja od vrednosti gradbenih del, opravljenih v istem obdobju prejšnjega leta; vrednost del na stavbah je nižja za 4,6 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa za 0,8 odstotka.
 

Preberite še:

Komentarji: