Zavarovalnica Triglav s 16 odstotkov višjim dobičkom

Zavarovalnica Triglav je lani ustvarila 97,5 milijona evrov dobička pred obdavčitvijo, kar je 15 odstotkov več kot leto prej.
Fotografija: Obračunana kosmata zavarovalna premija v znesku 1068 milijonov evrov je za sedem odstotkov večja kot leta 2017. Foto Jožže Suhadolnik
Odpri galerijo
Obračunana kosmata zavarovalna premija v znesku 1068 milijonov evrov je za sedem odstotkov večja kot leta 2017. Foto Jožže Suhadolnik

Zavarovalnica Triglav je lani ustvarila 97,5 milijona evrov dobička pred obdavčitvijo, kar je 15 odstotkov več kot leto prej, in povečala donosnost kapitala na 10,8 odstotka. Obračunana kosmata zavarovalna premija v znesku 1068 milijonov evrov je za 7 odstotkov večja kot leta 2017, skupina pa je dosegla njeno rast v vseh segmentih zavarovanj in na vseh trgih. Čisti dobiček skupine je znašal 80,8 milijona evrov, kar je 16 odstotkov več kot leto prej.

Rezultati Skupine Triglav za leto 2018 so dobri in presegajo načrtovane, kar je predvsem posledica visoke rasti zavarovalne premije, ugodnega škodnega rezultata in nekaterih enkratnih dogodkov predvsem iz zadnjega četrtletja 2018, so sporočili iz zavarovalnice.Uprava in nadzorni svet bosta predlagala skupščini delničarjev izplačilo dividend v višini 2,50 evrov bruto na delnico, kar predstavlja  70,3 odstotkov konsolidiranega čistega dobička za leto 2018.
 
»Predlagana dividenda je v skladu z našo dividendno politiko, ki je vzdržna in hkrati atraktivna. Z njo na uravnotežen način zagotavljamo dolgoročno finančno stabilnost skupine, omogočamo njeno rast in razvoj ter hkrati izplačujemo privlačne dividende našim delničarjem,« je dejal predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Andrej Slapar.
 

Komentarji: