Zavod za zaposlovanje za interventne ukrepe 323 milijonov

Največ, dobre 303 milijone evrov je bilo izplačanih za ukrep čakanja na delo, nova izplačila so predvidena za 30. november.
Fotografija: Zavod za zaposlovanje ima letos veliko dela z reševanjem vlog podjetij za državno pomoč. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Zavod za zaposlovanje ima letos veliko dela z reševanjem vlog podjetij za državno pomoč. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Ljubljana – Na zavodu za zaposlovanje bodo 30. novembra izplačali še dodatnih dobrih deset milijonov evrov za ukrepe, ki jih predvidevajo protikoronski paketi, in sicer dobrih 8,8 milijona evrov za ukrep skrajšanega delovnega časa, dobrih 1,2 milijona evrov za ukrep čakanja na delo ter skoraj 84.000 evrov za ukrep karantene.

Skupaj bodo za interventne ukrepe letos izplačali že dobrih 323 milijonov evrov, so sporočili iz zavoda. Od tega bo za financiranje skrajšanega delovnega časa porabljenih 18,2 milijona, za čakanje na delo dobre 303 milijone, za karanteno skoraj pol milijona in za začasno denarno nadomestilo dobrih 900.000 evrov. 

Skupaj so za vse interventne zakone prejeli več kot 130.000 vlog delodajalcev za približno 600.000 zaposlenih, pri čemer je en delodajalec lahko oddal več vlog, tudi večkrat za istega zaposlenega, pojasnjujejo na zavodu, kjer ocenjujejo, da so doslej rešili približno 98 odstotkov vseh vlog delodajalcev.

Trenutno se ukvarjajo z reševanjem vlog za skrajšani delovni čas po PKP3 in PKP5. Zadnji je bil sprejet 24. oktobra, reševati pa so ga začeli, ko je evropska komisija 11. novembra potrdila ustreznost sheme državne pomoči Sure.

In še to: po neuradnih podatkih je bilo v torek 83.717 registriranih brezposelnih, kar je 63 več kot konec oktobra. 

 

Komentarji: