Višja sila

Nekdanji državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo Aleš Cantarutti se je znašel pod novimi očitki Komisije za preprečevanje korupcije.
Fotografija: KARIKATURA: Marko Kočevar
Odpri galerijo
KARIKATURA: Marko Kočevar

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je objavila druge pravnomočne ugotovitve o kršitvi integritete nekdanjega državnega sekretarja na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) Aleša Cantaruttija v povezavi z njegovim ravnanjem pri nabavah zaščitne opreme.

image_alt
Bančnik

V konkretnem primeru je KPK ugotovila, da je marca in aprila lani tedanji državni sekretar na MGRT v povezavi z naročili zaščitne opreme pri družbi MEDICOP z več dejanji neutemeljeno posegal v delo Zavoda RS za blagovne rezerve, privilegiral točno določenega ponudnika ter s tem omogočil neenakopravno obravnavo ponudnikov.

Glede na ugotovitve KPK lahko izjavim, da sem takrat ravnal po svoji vesti, z najboljšimi nameni in v želji, da bi zavodu blagovnih rezerv ob izbruhu epidemije covida-19 čim prej zagotovili potrebno zaščitno opremo za Slovenijo. Če bi bil danes postavljen v tak položaj, bi ravnal enako,« je v odzivu za javnost zapisal Cantarutti.

Preberite še:

Komentarji: