Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Film & TV

Orožarka iz Baldwinovega filma obsojena na leto in pol zapora

Porota je 27-letno orožarko 6. marca spoznala za krivo smrti iz malomarnosti, ker je pomotoma v pištolo naložila pravi naboj namesto lažnega.
Hannah Gutierrez pa je med jokom dejala, da jo tragedija preganja od samega začetka in je prosila za pogojno kazen in družbeno koristno delo. FOTO: Luis Sanchez Saturno/AFP
Hannah Gutierrez pa je med jokom dejala, da jo tragedija preganja od samega začetka in je prosila za pogojno kazen in družbeno koristno delo. FOTO: Luis Sanchez Saturno/AFP
STA
15. 4. 2024 | 21:36
15. 4. 2024 | 21:37
2:08

Sodišče v ameriški zvezni državi Novi Mehiki je danes orožarko Hannah Gutierrez obsodilo na 18 mesecev zaporne kazni zaradi uboja snemalke Halyne Hutchins med snemanjem vesterna Rust leta 2021, poroča ameriška Court TV. Snemalko je ustrelil in ubil glavni igralec in producent filma Alec Baldwin, ki je prav tako obtožen smrti iz malomarnosti.

image_alt
Na snemanju vpil in preklinjal, po njem lagal in manipuliral

Porota je 27-letno orožarko 6. marca spoznala za krivo smrti iz malomarnosti, ker je pomotoma v pištolo naložila pravi naboj namesto lažnega. Baldwin je potem na sceni mahal s pištolo, ki se je sprožila. Naboj je zadel in ubil snemalko. Pri tem je bil ranjen še režiser filma.

Pred izrekom sodbe so na sodišču prikazali film o pokojni snemalki, Gutierrez pa je med jokom dejala, da jo tragedija preganja od samega začetka in je prosila za pogojno kazen in družbeno koristno delo.

Sodnica Mary Marlowe Sommer je pred izrekom sodbe navedla skrivne posnetke telefonskih pogovorov orožarke iz pripora, kjer je od začetka marca. Gutierrez je v njih iz neznanega razloga prijateljem med drugim povedala, da je porota neumna, kakor tudi sodnica in tudi, da sodni proces ovira njeno manekensko kariero.

Sodnica je ob tem dejala tudi, da je imela obsojenka več kot dovolj priložnosti, da preveri, ali je v pištolo naložila prave naboje. Obtoženki je izrekla najvišjo možno kazen 18 mesecev zapora, kot so zahtevali tožilci. Baldwinu bodo začeli soditi 10. julija.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine