Premiera slovenskega filma Igram, sem

Kinodvor, Ljubljana. Ob 20. uri.
Fotografija: Na fotografiji prizor iz filma. FOTO: arhiv Kinodvora
Odpri galerijo
Na fotografiji prizor iz filma. FOTO: arhiv Kinodvora

V Kinodvoru bo nocoj ob 20. uri premiera filma Igram, sem, črno-beli triptih režiserja Miroslava Mandića o igralskem poklicu ter o mejah med vsakdanjim življenjem igralca in lika, ki ga le-ta interpretira. Projekciji bosta sledila predstavitev filma in pogovor s filmsko ekipo.

Filmsko dogajanje tretjega Mandićevega celovečernega igranega filma je umeščeno v Sarajevo, Ljubljano in Zagreb. V omnibusu treh zgodb so glavni protagonisti gledališki in filmski igralci, ki jih režiser in scenarist vodi skozi preizpraševanje o menjavah osebnih in fiktivnih vlog, razmislek o vplivu igralčevega primarnega okolja na njegovo ustvarjanje, prav tako pa tudi razmislek o igralskem pristopu Leeja Strasberga in posledicah, do katerih lahko privede dobesedno dojemanje njegove metode.

Tu je mlada igralka Lina, ki medtem ko se pripravlja na vlogo tatice, začne krasti še v zasebnem življenju, vse bolj »filmski« pa postaja tudi njen odnos do zaljubljenega mladega natakarja. Gledališki igralec Niko med raziskovanjem vloge klošarja naveže stik s pravimi brezdomci. Pri tem ga svoboda njihovega življenjskega sloga povsem prevzame tudi v zasebnem življenju.

Tretja zgodba sledi igralcu v televizijski žajfnici, ki po končanem snemanju obsesivno zasleduje soigralko. Nocojšnji premieri v Kinodvoru, bo 10. januarja sledila premiera in srečanje s filmsko ekipo v Mariboxu, film pa bo predvajan tudi v kinodvoranah Art kino mreže.

Komentarji: