TV namigi: Miza v kotu, Klub in rokomet

Bi za lastno srečo ukradli denar, posilili koga ali nastavili bombo, sprašuje italijanska drama Miza v kotu. Čilski Klub pa je odlično odigrana alegorija na cerkvene škandale. Slovenski rokometaši gredo v boj za evropsko prvenstvo.
Fotografija: Miza v kotu (The Place). Foto TVS
Odpri galerijo
Miza v kotu (The Place). Foto TVS

Sreda, 24. oktobra


Miza v kotu: TVS 1 ob 20.05 (Premiera)

Vikendova ocena: 4 (od 5)

The Place. Italija, 2017. Režija: Paolo Genovese. Igrajo: Valerio Mastandrea, Marco Giallini, Alessandro Borghi, Silvio Muccino, Alba Rohrwacher. Drama. 105 minut.
V lokalu The Place sedi skrivnosten moški z debelo beležnico na mizi in sprejema ljudi, ki po naključnem redu en za drugim prisedajo k njegovi mizi. Prepričani so, da ima možakar moč, da jim lahko izpolnjuje želje. Možakar si želje zapiše v beležnico in trdi, da jih bo izpolnil, a prosilec mora za možakarja opraviti posebno nalogo, med katerimi so: ukrasti denar, nastaviti bombo, posiliti žensko ...

Film je posnet po motivih ameriške nanizanke The Booth at the End (2011). Predvsem gre za študijo človeških karakterjev ter za mejo med dobrim in zlim. Film ni za vsakogar, a kogar bo pritegnil na začetku, ga ne bo izpustil do konca. 

Opozorilo: Film ni primeren za mlajše od 12 let.
 

Klub: TVS 2 ob 22.35

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Klub (El club). Foto TVS
Klub (El club). Foto TVS


El club. Čile, 2015. Režija: Pablo Larraín. Igrajo: Alfredo Castro, Roberto Farías, Antonia Zegers, Marcelo Alonso. Drama. 98 min. 
Štirje duhovniki prebivajo v odročni hiši na čilski obali. Tja so jih poslali, da bi se v osami in skriti pred očmi javnosti, odkupili za pretekle grehe, med katerimi so zloraba otrok, kraja otrok ... Monoton dnevni režim in krhko ravnovesje poruši prihod novega člana.

Neusmiljena in provokativna obsodba dvoličnosti Cerkve s primesmi psihološkega trilerja.

Opozorilo: Film ni primeren za mlajše od 15 let.
 

Slovenija : Latvija: TVS 2 ob 20.00


Miha Zarabec. Foto Uroš Hočevar
Miha Zarabec. Foto Uroš Hočevar


Rokomet. Kvalifikacije za EP 2020 (M). Prenos iz Maribora.
Slovenska moška rokometna reprezentanca po neuvrstitvi na svetovno prvenstvo zdaj vse moči usmerja v kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki ga bodo leta 2020 gostile tri države, finale pa bo na nogometnem stadionu v Stockholmu. Slovenski rokometaši igrajo v skupini 4, njihovi prvi nasprotniki pa bodo to sredo v Mariboru Latvijci.

Komentarji: