Umrl je igralec Paul Ritter

Paul Ritter, rojen 1966, je bil znan po vlogah v seriji Petkova večerja in Černobil ter filmih Harry Potter in Princ mešane krvi in Kvantum sočutja.
Fotografija: Njegova vloga jedrskega inženirja Anatolija Djatlova v seriji Černobil je bila kritiško cenjena. FOTO: Gleb Garanich/Reuters
Odpri galerijo
Njegova vloga jedrskega inženirja Anatolija Djatlova v seriji Černobil je bila kritiško cenjena. FOTO: Gleb Garanich/Reuters

Mesec dni po 55. rojstnem dnevu je za posledicami tumorja v možganih umrl britanski filmski in televizijski igralec Paul Ritter, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Znan je bil po vlogah čarovnika Eldreda Worpla v filmu Harry Potter in Princ mešane krvi (2009) ter kot Guy Haines, antagonist Jamesa Bonda v filmu Kvantum sočutja (2008).

Novico o igralčevi smrti je danes sporočil njegov agent, ki je zapisal, da je bil »Paul izredno nadarjen igralec, ki je izkazal neverjetne veščine v raznolikih vlogah na odru in v filmskih ter televizijskih produkcijah«.

Agent je pohvalil tudi njegovo inteligenco, prijaznost in humor ter dodal, da so bili v ponedeljek zvečer do zadnjega ob njem njegova žena Polly ter sinova Frank in Noah, je še povzela dpa.

Ritter, rojen 5. marca 1966, je bil znan tudi po vlogi v britanski komični seriji Petkova večerja, kritiško cenjena pa je bila njegova vloga jedrskega inženirja Anatolija Djatlova v seriji Černobil. Med drugim je zaigral v britanski vohunski seriji The Game (Igra).

Preberite še:

Komentarji: