V soboto, 23. junija, ne zamudite ...

Na TVS premiera sodobne pravljice, priporočamo Krvavi diamant in Novo prijateljico, v večerni tekmi se bosta merili Nemčija in Švedska.
Fotografija: Čudežni svet Belle Brown Foto Tvs
Odpri galerijo
Čudežni svet Belle Brown Foto Tvs

Čudežni svet Belle Brown: TVS 1 ob 20.05 (Premiera)

Vikendova ocena: 3 (od 5)
 
This Beautiful Fantastic. VB/ZDA, 2016. Režija: Simon Aboud. Igrajo: Jessica Brown Findlay, Tom Wilkinson, Andrew Scott, Jeremy Irvine. Romantična drama. 100 minut.
Bella Brown je nenavadno dekle s posebno preteklostjo, ki dela v knjižnici in skuša napisati knjigo za otroke. Ko jo lastnik stanovanja, ki ga najema, prisili, da se loti obdelave zanemarjenega vrta – sicer ji grozi izselitev – Bella pobliže spozna svojega tečnega soseda, bogatega vdovca, ki je hkrati tudi odličen vrtnar ...
Sodobna pravljica, ki se trudi biti angleška Amélie, se je nekaterim kritikom zdela očarljiva, drugim pa osladna, vsi pa so se strinjali, da kakovostna igra prepreči, da bi film zabredel v pregloboko melodramo.
 

Krvavi diamant: Kanal A ob 20.00

Vikendova ocena: 5 (od 5)

Foto
Foto


Blood Diamond. ZDA/Nemčija, 2006. Režija: Edward Zwick. Igrajo: Leonardo DiCaprio, Jennifer Connelly, Djimon Hounsou, Michael Sheen. Akcijska drama. 143 min.
V Sierri Leone konec 90. let, v času državljanske vojne, lov za neprecenljivim diamantom poveže tri zelo različne ljudi: nekdanjega ribiča, zdaj pa prisilnega rudarja diamantov Solomona Vandyja, tihotapca z diamanti Dannyja Archerja in idealistično ameriško novinarko Maddy Bowen.
 

Nova prijateljica: TVS 1 ob 23.25

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Une nouvelle amie Foto Tv Slo
Une nouvelle amie Foto Tv Slo


Une nouvelle amie. Francija, 2014. Režija: François Ozon. Igrajo: Anais Demoustier, Romain Duris, Raphaël Personnaz, Isild Le Besco. Drama. 108 min.
Claire po smrti najboljše prijateljice Laure pade v depresijo. Ko nekega dne z obiskom preseneti Laurinega moža Davida, odkrije njegovo skrivnost, ki bo povsem spremenila njuni življenji. Film o človekovih skrivnih strasteh ter vprašanjih identitete, drugačnosti in predsodkov.
 

Nogomet – SP 2018

Prenosi
13.35 Belgija : Tunizija
16.35 Južna Koreja : Mehika
19.30 Nemčija : Švedska

 
Posnetki
5.20 Nigerija : Islandija
7.15 Brazilija : Kostarika
9.35 Srbija : Švica
 
Vrhunci
19.00 in 22.30 Belgija : Tunizija
19.15 in 22.40 Južna Koreja : Mehika
22.55 Nemčija : Švedska
 

Komentarji: