Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Film & TV

V sredo, 23. maja, ne zamudite ...

Na TVS bo premiera romance s Clivom Owenom in Juliette Binoche, gostja oddaje Od blizu bo igralka Iva Krajnc Bagola.
Iva Krajnc. FOTO: Marko Feist Slovenia/
Iva Krajnc. FOTO: Marko Feist Slovenia/
M. K., Vikend
23. 5. 2018 | 00:00
23. 5. 2018 | 13:08
3:11

Besede in slike: TVS 1 ob 20.00 (Premiera)

Vikendova ocena: 3 (od 5)

Words and Pictures. Koprodukcija, 2013. Režija: Fred Schepisi. Igrajo: Clive Owen, Juliette Binoche, Bruce Davison, Navid Negahban. Romantična komedija. 101 minuta.
Profesor angleškega jezika Jack in Dina, profesorica umetnosti in likovne vzgoje, se privlačita, a si gresta tudi malo na živce. Ker imata tudi vsak svoj predmet, pritegneta v spopad še dijake, ki se postavijo eni na Jackovo, drugi na Dinino stran. Bitka je neizprosna, vendar ju obenem tudi zbliža.Seveda so besede za jezikoslovca pomembnejše od slik in obratno velja za učiteljico likovne vzgoje. Banalen spor, ki bi mu še filozofi težko prišli do dna, žene lahkotno romantično zgodbo do zanimivih, a predvidljivih situacij.


Brez zavor: Kanal A ob 20.00

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Brez zavor. FOTO: Pro Plus
Brez zavor. FOTO: Pro Plus


Premium Rush. ZDA, 2012. Režija: David Koepp. Igrajo: Joseph Gordon-Levitt, Michael Shannon, Dania Ramirez, Sean Kennedy. Akcijski triler. 91 minut. 
Kolesarski kurir Wilee nekega dne prejme skrivnostno pošiljko. Ko mu jo skuša vzeti pokvarjeni policist Bobby, se Wilee odloči pobegniti, vendar mu kmalu sledi kopica policistov in kriminalcev, Wileeju pa na pomoč priskočita še dva kurirja. Med divjimi pregoni po ulicah New Yorka spretno izkoriščajo svoje poznavanje bližnjic.


Od blizu: Iva Krajnc Bagola: TVS 2 ob 20.50


Slovenija, 2018. Vodi: Vesna Milek. Pogovorna oddaja.
Prvič smo jo videli v Varuhu meje, nazadnje kot novinarko v pohorskem vesternu Stekle lisice. Zaradi vloge Marjane v Ljubljana je ljubljena so jo na Berlinalu izbrali za vzhajajočo zvezdo. V filmu Besa z Mikijem Manojlovićem pa je bila tako prepričljiva, da jo je Hollywood Reporter primerjal z mlado Nicole Kidman.


Čast in slava: Kanal A ob 21.40

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Pride and Glory. ZDA/Nemčija, 2008. Režija: Gavin O'Connor. Igrajo: Colin Farrell, Edward Norton, Jon Voight, Noah Emmerich, Jennifer Ehle. Kriminalka. 130 minut. 
Glavni junaki zgodbe, v kateri so policaji hkrati tudi slabi fantje, so pošteni detektiv Ray Tierney, njegov oče, nekdanji policijski šef, brat Francis Jr., ki ob policijskih napakah raje pogleda stran, in svak Jimmy, ki je že izgubil svoj moralni kompas.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine