MotörCity, festival za ljubitelje motorjev, rocka in bluesa

Sotočje, Tolmin. Od danes do nedelje, 19. avgusta.
Fotografija: FOTO: promocijsko gradivo
Odpri galerijo
FOTO: promocijsko gradivo

Danes se začenja druga edicija festivala MotörCity, najmlajšega poletnega festivala na Sotočju. Ljubitelji blues in rock glasbe bodo na idilični festivalski lokaciji, v senci dreves ob strugah Soče in Tolminke, lahko uživali do nedelje, 19. avgusta. Za dobro razpoloženje bo poskrbelo enajst blues in rock izvajalcev, med katerimi bo večina nastopila na glavnem oz. B. B. King odru, intimnejši koncerti pa bodo na Delta odru festivalske plaže.

Organizatorji izpostavljajo mladega britanskega kitarista Laurencea Jonesa (18. 8.), ki so ga mnogi označili za prihodnost blues glasbe. Prihaja tudi njegov ameriški stanovski kolega Popa Chubby (17. 8.), ki že več kot 25 let navdušuje s silovitim in iskrenim, čustvenim bluesom ter unikatnim odrskim nastopom. Poleg njiju prihajajo še The Brew, The Bad Flowers, The New Roses, Kris Barras in Sven Hammond.

Festival bo gostil tudi vrsto slovenskih izvajalcev. Skupini Hamo & Tribute 2 Love in Stray Train bosta na festivalu nastopili že drugič. Hamo bo 18. 8. z zasedbo, ki v klasični rock, blues, soul in funk vpleta čustva, strast in iskanje ljubezni, tokrat nastopil na odru na plaži s posebnim akustičnim setom. Stray Train bodo 18. 8. rohneli na glavnem odru. Danes bo za uvod v festivalsko dogajanje na Delta odru od 12. ure skrbel didžej z izborom kakovostne blues glasbe, ki bo popeljala obiskovalce v konec tedna.

Organizatorji napovedujejo tudi nagradno žrebanje, na katerem bo izžreban kupec festivalske vstopnice dobil motocikel znamke Harley-Davidson. Posebnost festivala je prost vstop za vse voznike motociklov in starodobnikov.

Komentarji: