Perpetuum Jazzile z videom Uprising

Slovenski mega vokalni orkester je posnel priredbo zasedbe Muse.
 
Fotografija: Perpetuum Jazzile v videu Uprising.
FOTO: Bozon
Odpri galerijo
Perpetuum Jazzile v videu Uprising. FOTO: Bozon

Perpetuum Jazzile so posneli nekoliko temačen uporniški video v notranjskih gozdovih za skladbo Uprising britanske skupine Muse. Video so snemali v sodelovanju z belgijsko filmsko ekipo Bozon, zgodbo pa so umestili v argonavtsko zgodbo starogrškega mita, ki je omenjal naše kraje. Z videom se bodo z videospotom predstavili na več filmskih festivalih – v Los Angelesu, Londonu, Dublinu, Parizu, Amsterdamu, na Dunaju in v domačem Slovenj Gradcu.
 
Z vokalno priredbo skladbe Uprising, ki jo je za vokalni orkester napisal Samo Vovk, so se Perpetuum Jazzile lotili novega, nekoliko tršega rokerskega stila z družbeno angažiranim sporočilom. »Uprising smo občinstvu predstavili že na vrsti domačih in mednarodnih koncertov in odziv je domala vedno navdušujoč. Skladbi smo na živih koncertih dodali tudi naša »telesna tolkala« in koreografske gibe, ki dramatični učinek same skladbe še okrepijo,« pravi drugi tenor in manager Perpetuum Jazzile Boštjan Usenik.
 
Perpetuum Jazzile in Gojmir Lešnjak Gojc v videu Uprising<br />
FOTO: Bozon
Perpetuum Jazzile in Gojmir Lešnjak Gojc v videu Uprising
FOTO: Bozon


Belgijski režiser Anton Ceuppens je originalno besedilo skladbe umestil v grško mitološko zgodbo Argonavtika, ki se dogaja tudi v naših krajih. Po njej so argonavti z vzhoda Črnega morja z zlatim runom in princeso Medejo zbežali skozi ustje Donave in proti toku pripluli do Save ter do Ljubljanice, kjer se je njihova vodna pot v močvirju Barja končala. Tam so ladjo razstavili, jo (po eni od različic mita) prenesli do Jadranskega morja in se vrnili v rodno Grčijo. Skladba govori o premagovanju ovir pri iskanju tistega najsvetejšega, ki je za Perpetuum Jazzile glasba.
 
Video je bil posnet na gozdnih poteh in jasah v Brišah pri Polhovem Gradcu, kjer je poleg pevcev skupine sodelovalo tudi več gostujočih igralcev, v vlogi pridigarja tudi igralec Gojmir Lešnjak Gojc.



Komentarji: