Prvih 80 let velikega igralca

Boris Cavazza: V soboto poklon umetniku na velikem odru
Fotografija: Boris Cavazza, slavni igralec, a tudi šansonjer, ki prepeva svoje pesmi. Foto Peter Uhan
Odpri galerijo
Boris Cavazza, slavni igralec, a tudi šansonjer, ki prepeva svoje pesmi. Foto Peter Uhan

Boris Cavazza je zagotovo eden najprepoznavnejših slovenskih igralcev, tako v gledališču kot na filmu. Nekoliko manj pa je znan kot poet in šansonjer, torej pevec, ki prepeva svoje pesmi. Zato so mu z združitvijo glasbe in gledališča v soboto, 2. marca, ob 19.30 pripravili poklon na velikem odru ljubljanske Drame.

Da bo to res izjemen in edinstven slavnostni koncert, je poskrbela Drama s sodelavci, ki se tako želijo pokloniti velikemu gledališkemu in filmskemu ustvarjalcu Borisu Cavazzi, ki je v najžlahtnejšem pomenu in najširšem obsegu zaznamoval slovensko kulturo in umetnost ter bil tudi njen ambasador v tujini. Organizatorji obljubljajo, da bo to koncert, ki ga bodo zaznamovali glasba, smeh in ljubezen. Cavazza je na odru ljubljanske Drame med letoma 1967 in 2014 ustvaril številne izjemne vloge.

Kot so zapisali ob napovedi koncerta, je »2. februarja praznoval 80. rojstni dan, njegova ustvarjalna in življenjska energija pa še vedno navdihuje vse generacije ustvarjalcev in sopotnikov gledališke in filmske umetnosti«. Na koncertu Prvih 80 let Borisa Cavazze bodo nastopili D Drams (Jurij Zrnec, Bojan Emeršič, Matija Rozman in Jože Šalej) in drugi igralci in igralke SNG Drama Ljubljana. Na odru se mu bodo poklonili še Janez Bončina Benč, Pliš, Iztok Mlakar, Primož Vitez in Svetlana Makarovič.

Komentarji: