Salsa večer v Kavarni Slamič

Ljubljanska kavarna bo z latinovečerom zaključila osmo glasbeno sezono.

V prijetnem okolju terase kavarne Slamič bo zvečer ob 20. uri v tej sezoni zadnji glasbeni večer. Tokrat ga bodo zapolnili latinozvoki hrvaške zasedbe Cubismo, ki velja za eno najboljših evropskih afro-kubanskih zasedb.

Skupino sestavljajo Ricardo Luque (vokal), Hrvoje Rupčić (konge, vokal), Davor Križić (trobenta), Nenad Grahovac (pozavna, vokal), Mario Igrec (kitara), Mario Penton Hernandez (klaviature, vokal), Krešimir Tomec (baskitara), Zdravko Tabain (bobni, timbale) in Mladen Hrvoje Ilić (bongi).

Zasedba redno nastopa na slovenskih odrih, kjer omamlja tako plesalce salse kakor tudi siceršnje ljubitelje latino jazza. Svojim afro-kubanskim ritmom radi dodajajo tudi druge glasbene sloge, kot so hiphop, funk, jazz in rock. Zasedba je mednarodna, saj člani prihajajo iz Hrvaške, Slovenije, Kube in Ekvadorja. Doslej so izdali šest albumov, v svoji karieri pa je skupina Cubismo sodelovala s številnimi tukajšnjimi in svetovnimi glasbenimi zvezdniki, kot so člani legendarnega Buena Vista Social Club in Nelson Hernandez. Vrhunski glasbeniki pa najbolj pritegnejo na svojih koncertih, kjer prideta do izraza njihov občutek za ritem in mojstrsko obvladanje glasbil.

Komentarji: