Simfonična ekstaza 2

Kongresni trg v Ljubljani. Koncert nocoj ob 21. uri.
Fotografija: FOTO:  Max Petač
Odpri galerijo
FOTO:  Max Petač

Roka Goloba, mednarodno priznanega slovenskega skladatelja, aranžerja, producenta, multiinštrumentalista in dirigenta, tradicionalno označujejo za ustvarjalca, ki z lahkoto prestopa različne žanrske meje in se z enako vnemo predaja tako popularni kot ožje umetniški ali, denimo, filmski glasbi.

Po uspešni prvi Simfonični ekstazi bo tudi letos na odru združil izjemne glasbenike iz sveta popa, rocka in klasične glasbe. Kongresni trg v Ljubljani bo nocoj prizorišče glasbenega spektakla Simfonična ekstaza 2, na katerem napovedujejo Orkester Zagrebške filharmonije, Perpetuum Jazzile, Gibonnija, Tokaca (Dan D), Tomija Megliča (Siddharta), Nuško Drašček, KiNG FOO, Majo Keuc, Katrinas, Murata & Josa, Lano Trotovšek, Metalsteel, Nino Strnad, Omarja Naberja in Tinkaro Kovač. Mnogi med njimi so povratniki, znani že s prve Simfonične ekstaze, znova pa gre za izvajalce v širokem glasbenem razponu, od zvoka klasičnih glasbil do metala in rapa.

»Ekstaza je zame izjemen občutek, ko človek transcendira iz svoje normalne zavesti k nečemu višjemu. Pozitivno doživljaš nekaj zelo močnega. Zase lahko rečem, da se prestavim nekam drugam in privabljam različne energije, ko komponiram, še posebej simfonične skladbe,« je izjavil Golob. Njegov tokratni glasbeni cross over spada v program 66. Ljubljana Festivala.

Komentarji: