Začetek festivala prestavljen

Predstava Sfera Mundi – Potovanje okrog sveta v petek ob 21. uri na Kongresnem trgu.
Fotografija: Sfera Mundi skupine La Fura dels Baus se bo začela vrteti v petek. Foto Mediaspeed
Odpri galerijo
Sfera Mundi skupine La Fura dels Baus se bo začela vrteti v petek. Foto Mediaspeed

Zaradi slabe vremenske napovedi in nizkih temperatur je otvoritev 66. Ljubljana Festivala prestavljena iz četrtka, 28. junija, na petek 29. junija. Predstava Sfera Mundi – Potovanje okrog sveta bo na ogled v petek ob 21. uri na Kongresnem trgu.

Spektakularna predstava Sfera Mundi – Potovanje okrog sveta je nastala po zamisli ustvarjalcev skupine La Fura dels Baus pod vodstvom režiserja Carlusa Padrisse.

Doslej najzahtevnejša glasbeno-scenska predstava skupine La Fura dels Baus razkošno predstavlja pomenljivo prvo potovanje okrog sveta s korpusom glasbenikov in plesalcev, ognjemetom ter senzacionalnimi elementi, ki izzivajo težnostne zakone, kot so človeška mreža plesalcev v zraku, desetmetrski velikan, leteči planeti in podobno.

Tok zgodbe pluje po glasbenem izboru odlomkov poznanih orkestralnih del ruskih avtorjev, ki se vsebinsko napajajo pri različnih zgodbah, a vselej prežetih z močnimi čustvi, ritmičnim nabojem in impresivno melodiko. Predstavo bodo po svetovni premieri na Kongresnem trgu uprizarjali še nekaj let.

Kupcem vstopnic za otvoritev festivala ni potrebno menjati, 29. 6. velja isti sedežni red.

Komentarji: