Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Oder

Zadnje uprizoritve Cankarjevega Pohujšanja v sezoni

Cankarjev dom, Ljubljana. Od danes do srede, 9. maja, ob 19.30.
Pohujšanje v dolini šentflorjanski na odru Gallusove dvorane v CD. FOTO: Peter Uhan/
Pohujšanje v dolini šentflorjanski na odru Gallusove dvorane v CD. FOTO: Peter Uhan/
V. U.
7. 5. 2018 | 06:00
1:34
Pohujšanje v dolini šentflorjanski, letošnja velika koprodukcija SNG Drame, Mestnega gledališča ljubljanskega in Cankarjevega doma v režiji Eduarda Milerja, premierno uprizorjena januarja, je prišla do zadnjih ponovitev v sezoni, zaznamovani s stoletnico smrti Ivana Cankarja. Na odru Gallusove dvorane v njegovem hramu jo bo mogoče ujeti le še od danes do srede, vedno ob 19.30.

»Čeprav je aktualnost Cankarjevih dram že pregovorna, jo Miler prižene do skrajnega roba,« je o njej v kritiki v Delu med drugim zapisala Nika Arhar. »Njegovo Pohujšanje v dolini šentflorjanski je scela potopljeno v svet tu in zdaj, je življenje skupnosti, ki se v strahu pred tujim in drugačnim distancira z visokim žičnatim zidom ter tovrstno zaščito plača s tacanjem sredi zatohlega ozračja močvirnate zemlje.

Avtorica priredbe in dramaturginja Žanina Mirčevska ter režiser Eduard Miler tako Cankarjevo Pohujšanje prevedeta v jasno in izrazito politično sporočilnost, ki se odmakne od igrive in poetične narave Cankarjeve farse ter njene simbolike v neposredno in večinoma dobesedno izjavljanje uprizoritvenih slik.« Po podatkih CD si je predstavo do zdaj ogledalo okoli 18.000 gledalcev.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine