Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Razno

Avstrijci napovedujejo Bondov muzej na 3050 metrih nadmorske višine

Muzej z imenom 007 Elements bo odprl vrata 12. julija, njegova zbirka bo temeljila na filmu Spectre, ki so ga snemali tudi na tem območju.
Muzej bodo odprli na točki, kjer so za film Spectre posneli snežne prizore z Danielom Craigom in dogajanje v bolnišnici. FOTO: Promocijsko gradivo
Muzej bodo odprli na točki, kjer so za film Spectre posneli snežne prizore z Danielom Craigom in dogajanje v bolnišnici. FOTO: Promocijsko gradivo
V. U.
14. 6. 2018 | 15:00
2:05
Le tri leta zatem, ko je serija filmov o Jamesu Bondu prišla do naslova Spectre, je na enem izmed območij, kjer so ta film posneli, v njegovo čast zrasel muzej.

Napovedujejo ga Avstrijci, 12. julija ga bodo odprli na 3050 metrih nadmorske višine na gori Gaislachkogl nad Söldnom, na točki, kjer so posneli snežne prizore z Danielom Craigom in dogajanje v restavraciji z imenom Ice Q, ki so jo v filmu spremenili v bolnišnico.

Muzej 007 Elements in restavracija Ice Q na vrhu Gaislachkogla. FOTO: Christoph Nosig
Muzej 007 Elements in restavracija Ice Q na vrhu Gaislachkogla. FOTO: Christoph Nosig


Muzej z imenom 007 Elements bodo odprli ob restavraciji, do njega se bo mogoče povzpeti z žičnico, iz objekta, ki ga je zasnoval arhitekt Johann Obermoser, pa obljubljajo spektakularen pogled na okolišnje tirolske vršace. In seveda ogled zbirke, ki bo temeljila na filmu Spectre, a bo z interaktivnimi in izobraževalnimi pristopi zajela tudi ostalih 24 filmov.
 

V muzeju Bondov range rover in letalo
 

Avstrijci so pri pripravah sodelovali z umetniškim direktorjem zadnih štirih filmov iz bondiade Nealom Callowom, ki je za CNN Travel povedal, da bi lokacijo napovedanega muzeja cenil tudi sam kreator Bonda Ian Fleming. »Veliko izkušenj v Flemingovi zgodnji biografiji se nanaša na avstrijske Alpe in ko je pisal knjige o Bondu, je, ko ga je večkrat postavil v takšna okolja, črpal iz lastnega spomina.«

Kot je še povedal, želijo o nastajanju filmov o Bondu obiskovalcem pripovedovati na ultra moderen in emotiven način, a to ne pomeni, da bodo razstavili le tehnologijo. Med eksponati bosta tudi Bondov range rover in celo letalo iz filma Spectre.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine