Avstrijci napovedujejo Bondov muzej na 3050 metrih nadmorske višine

Muzej z imenom 007 Elements bo odprl vrata 12. julija, njegova zbirka bo temeljila na filmu Spectre, ki so ga snemali tudi na tem območju.
Fotografija: Muzej bodo odprli na točki, kjer so za film Spectre posneli snežne prizore z Danielom Craigom in dogajanje v bolnišnici. FOTO: Promocijsko gradivo
Odpri galerijo
Muzej bodo odprli na točki, kjer so za film Spectre posneli snežne prizore z Danielom Craigom in dogajanje v bolnišnici. FOTO: Promocijsko gradivo

Le tri leta zatem, ko je serija filmov o Jamesu Bondu prišla do naslova Spectre, je na enem izmed območij, kjer so ta film posneli, v njegovo čast zrasel muzej.

Napovedujejo ga Avstrijci, 12. julija ga bodo odprli na 3050 metrih nadmorske višine na gori Gaislachkogl nad Söldnom, na točki, kjer so posneli snežne prizore z Danielom Craigom in dogajanje v restavraciji z imenom Ice Q, ki so jo v filmu spremenili v bolnišnico.

Muzej 007 Elements in restavracija Ice Q na vrhu Gaislachkogla. FOTO: Christoph Nosig
Muzej 007 Elements in restavracija Ice Q na vrhu Gaislachkogla. FOTO: Christoph Nosig


Muzej z imenom 007 Elements bodo odprli ob restavraciji, do njega se bo mogoče povzpeti z žičnico, iz objekta, ki ga je zasnoval arhitekt Johann Obermoser, pa obljubljajo spektakularen pogled na okolišnje tirolske vršace. In seveda ogled zbirke, ki bo temeljila na filmu Spectre, a bo z interaktivnimi in izobraževalnimi pristopi zajela tudi ostalih 24 filmov.
 

V muzeju Bondov range rover in letalo
 

Avstrijci so pri pripravah sodelovali z umetniškim direktorjem zadnih štirih filmov iz bondiade Nealom Callowom, ki je za CNN Travel povedal, da bi lokacijo napovedanega muzeja cenil tudi sam kreator Bonda Ian Fleming. »Veliko izkušenj v Flemingovi zgodnji biografiji se nanaša na avstrijske Alpe in ko je pisal knjige o Bondu, je, ko ga je večkrat postavil v takšna okolja, črpal iz lastnega spomina.«

Kot je še povedal, želijo o nastajanju filmov o Bondu obiskovalcem pripovedovati na ultra moderen in emotiven način, a to ne pomeni, da bodo razstavili le tehnologijo. Med eksponati bosta tudi Bondov range rover in celo letalo iz filma Spectre.

Komentarji: