Festival fotografije v Mariboru

Festival bodo odprli na Židovskem trgu nocoj ob 19. uri, razstave bodo na ogled do 30. 9.
Fotografija: Begunki. FOTO: Andrej Petelinšek
Odpri galerijo
Begunki. FOTO: Andrej Petelinšek

Fotoklub Maribor napoveduje med 15. in 30. septembrom tretjo edicijo Festivala fotografije s tridesetimi razstavami na triindvajsetih prizoriščih in s triinpetdesetimi sodelujočimi avtorji. Kot pravijo organizatorji, so ob bok priznanim domačim avtorjem, kot so Stojan Kerbler, Jože Suhadolnik, Branimir Ritonja, Mišo Hochstätter, Peter Koštrun, Matej Sitar, Arne Hodalič in drugi, postavili imena iz tujine, pri čemer ne gre spregledati razstav Nabuyoshija Arakija, Sergeja Melničenka, Inge Morath, Gorana Pavletića ter Taha Ahmada.

Vodilo festivala je predstavitev pestrosti motivov in medija. Izbrani motivi segajo od dokumentarne, erotične in urbane do portretne, krajinarske ter osebnoizpovedne vsebine ter so predstavljeni skozi različne fotografske pristope in prakse. Razstave spremljajo delavnice, predavanja, okrogle mize in pogovori o fotografiji.

Med gosti pogovornih večerov bo tudi Judah Passow, večkrat nagrajeni britanski fotograf, čigar dela pogosto objavijo vodilni ameriški in evropski mediji, Branko Lenart in Stojan Kerbler pa se bosta delika izkušnje z Inge Morah. Razstave so dostopne na različnih mestnih lokacijah in tako povezujejo vse pomembnejše galerijske akterje v Mariboru. Festival bodo odprli na Židovskem trgu nocoj ob 19. uri, razstave pa bodo na ogled do 30. 9.

Komentarji: