Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Vizualna umetnost

Poletje s Prešernovimi nagrajenci

Več prizorišč, Kranj. Uvodna predstavitev faksimila knjige OHO v Galeriji Prešernovih nagrajencev nocoj ob 19. uri.
Marko Pogačnik ob projektu Hologram Evrope. FOTO: Jure Eržen/Delo
Marko Pogačnik ob projektu Hologram Evrope. FOTO: Jure Eržen/Delo
11. 6. 2018 | 06:00
1:53
V Kranju znova napovedujejo Poletje s Prešernovimi nagrajenci, program druženj s prejemniki najvišjih nagrad na področju kulture, pri čemer bo osrednja letošnja osebnost domačin Marko Pogačnik, spiritus agens skupine OHO, ki se je v Kranju rodil leta 1944, nagrado Prešernovega sklada pa prejel leta 1991.

Od petka bo v Galeriji Prešernove hiše in Galeriji Prešernovih nagrajencev dostopna njegova razstava Tretja umetnost, 3. julija bo predstavil svojo novo knjigo Slovenija čudežna, fenomen knjige in ohojevskih izdaj pa so organizatorji izbrali tudi za današnji uvod v celoten program, v katerem izpostavljajo še nagrajence Borisa A. Novaka, Svetlano Makarovič, Borisa Gaberščika in Milana Pajka.

V Galeriji Prešernovih nagrajencev bodo ob 19. uri predstavili faksimile knjige OHO iz leta 1966 s pesmimi Iztoka Geistra in risbami Marka Pogačnika, ki oblikovno omogoča, da jo lahko listaš v neskončnost. Faksimile, h kateremu je priložen Manifest OHO, bo ob obeh avtorjih predstavil še dr. Miklavž Komelj, sledil bo pesniški večer Geistra, prav tako dobitnika nagrade Prešernovega sklada, Pogačnik pa bo v dneh do odprtja pregledne razstave – od jutri do četrtka – v Galeriji Prešernovih nagrajencev vsak dan ob 18. uri pripravil še predavanja. Jutri na temo Zemlja sredi dramatične menjave ciklusov, sledili bosta še predavanji Ko se Boginja vrne in Življenje v večrazsežnem prostoru

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine