Kosovni odpadki in smrečice

Poleg rednega letnega odvoza kosovnega materiala bo Snaga januarja in februarja na poziv odvažala tovrstne odpadke brezplačno
Fotografija: Foto Snaga
Odpri galerijo
Foto Snaga

V času med 1. januarjem in 28. februarjem 2019 v javnem podjetju Snaga Ljubljančanom ponujajo možnost dodatnega, brezplačnega odvoza kosovnega materiala. Odvoz je treba predhodno naročiti prek na spletu objavljene naročilnice, datum odvoza pa je dogovoren. V Snagi opozarjajo, da tudi pri tem odvozu veljajo enaka pravila kot pri enem letnem brezplačnem odvozu, da je treba kosovne odpadke za odvoz pripraviti dan prej, in sicer po 20. uri, ali pa zjutraj na dan odvoza.

V rednih smeteh se bo te dni znašlo tudi precej odsluženih novoletnih smrečic. Pravo mesto za naravne smrečice je v zabojnikih za biološke odpadke oziroma v zabojnikih za zeleni odrez v zbirnih centrih, umetne/plastične pa je treba oddati v ustrezne zabojnike v zbirnih centrih. V Snagi plastične smrečice enako kot druge ločeno zbrane odpadke preda podjetjem, ki poskrbijo za reciklažo. Iz naravnih smrečic pa v RCERO Ljubljana nastane kompost. V Snagi prosijo, da meščani še uporabne smrečice iz umetne mase prinesejo v Center ponovne uporabe na Povšetovo 4 ali pa v ZC Barje odložijo v poseben, ponovni uporabi namenjen kotiček. Enako lahko storijo z lučkami, okraski in podobnim.

Komentarji: