Spremenjeni vozni redi zelencev

Od ponedeljka bo med delavniki po ljubljanskih cestah vozilo nekaj manj avtobusov
Fotografija: Na enki in šestici od ponedeljka nekaj manj avtobusov FOTO Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Na enki in šestici od ponedeljka nekaj manj avtobusov FOTO Roman Šipić/Delo

V ponedeljek, 4. februarja, bodo v mestnem potniškem prometu na linijah 1, 2, 3 in 3B, 5, 6, 7 in 7L, 8, 9, 11 in 11B, 20 in 21 začeli veljati spremenjeni delavniški vozni redi. Že danes, 1. februarja, je avtobus na liniji 25 iz Zadobrove odpeljal ob 4.55, in ne ob 5.00 uri.

Od popraznične sobote, 9. februarja, bo na liniji 6 začel veljati tudi spremenjen sobotni vozni red. Nove vozne rede je LPP postavil na ogled na povezavi http://www.lpp.si/javni-prevoz/vozni-redi, v zavihkih »v pripravi«.

In kaj je novega? Pogled na vozne rede treh linij pokaže, da bo voženj manj. Na progi 1, ki načeloma vozi med Vižmarjami in Mestnim logom, včasih do Dolgega mostu, ponoči samo med Vižmarjami/Gameljnami in Bavarskim dvorom in ob nedeljah namesto proge 8 do Gameljn, bo ob delavnikih osem avtobusov manj (med sedmo in deseto uro in med 12 in 16 uro). Na šestici bo ob delavnikih 12 avtobusov manj in ob sobotah pet manj. Na liniji 7 bo 11 avtobusov manj, na liniji 25 pa je le nekaj sprememb v voznem redu – za minuto ali dve.

Komentarji: